Mystiken med Bermudatriangeln

william-wells-bermuda-triangle

Det finns mängder av aktiviteter att göra när man är till havs på ett kryssningsfartyg. En av alla dessa saker är att lyssna på föredrag.

På Cunard Queen Mary 2, vilken jag befinner mig på just nu, har jag just lyssnat på ett spännande föredrag om Bermudatriangeln. Föredraget hölls av Kapten William Wells som förvisso är kapten, men inte på Queen Mary 2. William Wells är medlem av Professional Speakers Association och är en flitigt anlitad talare om olika ämnen som kretsar kring sjöhistoria i allmänhet och brittisk sjöhistoria i synnerhet.

Föredraget om Bermudatriangeln var en underhållande men samtidigt saklig redogörelse av flera av de händelser, myter och legender som har ägt rum i området. Begreppet Bermudatriangeln myntades så sent som 1964 och är området som bildas om man ritar en triangel mellan Bermuda, Miami och Puerto Rico.

På ett entusiastiskt, informativt och roande sätt fick vi veta bakgrunden kring olika underliga och ”oförklarliga” försvinnanden av både flygplan och fartyg. Många av de mystiska och ryktbara försvinnandena visar sig ha helt naturliga, tragiska förklaringar. Förklaringar helt utan inblandning av utomjordingar, Atlantis, tidsresor, sjöodjur och annat paranormalt. Dessutom har flertalet av de mest berömda och omtalade försvinnandena som tillskrivs Bermudatriangeln i själva verket hänt långt utanför triangeln, inte sällan hundratals mil därifrån.

Kapten William Wells berättade även att han under fyra år bodde i Bermudatriangeln. Själv har jag korsat Bermudatriangeln över ett dussin gånger med både flyg och båt – och jag har inte försvunnit än!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier