Om SeaFun

Heidi Rovén
Heidi Rovén

Välkommen till SeaFun, en lustfylld mötesplats för kryssningsfrälsta! Vi vänder oss såväl till nyfikna förstagångskryssare som hängivna flergångskryssare. Här ska man kunna både informeras och inspireras, få tips och svar på vanliga frågor samt följa med ut i världen via vår blogg där vi skriver om våra egna kryssningsupplevelser.

Jag som är redaktör för SeaFun heter Heidi Rovén och är frilansande reseskribent. Själv upptäckte jag tidigt fördelarna med att semestra till havs. Eftersom jag är halvfinska hade jag redan som barn åkt med färjorna på Östersjön. Som vuxen har jag upptäckt de stora, internationella rederierna med fartyg som kryssar i hela världen.

Gång på gång lockas jag ut till havs! Resformen väcker både min frihetslängtan och äventyrslust. När fartyget lämnar kaj stannar vardagen kvar. Framför mig väntar spännande destinationer att upptäcka, kombinerat med ett bekvämt liv ombord.

Fördelarna med kryssning

Fördelarna är många. Möjligheten att se och uppleva många platser på samma resa, och ändå bara packa upp en gång (om ens det, vissa fartyg har butlers som gör det åt en). Det flytande hotellet förflyttar sig mestadels kvälls- och nattetid medan goda middagar, roliga aktiviteter, glittrande underhållning och vilsam sömn står till buds. Därav går minimalt med tid förlorad samtidigt som upplevelsepotentialen är maximal. Smidigheten med att (det mesta) av mat och nöje ombord är all inclusive ökar avslappningen. Kvar återstår att njuta!

Så hål på fördomar runt kryssningar

Allt började med att jag märkte att många bar på fördomar om kryssningar som gjorde att de inte vågade prova en semester till havs. Jag fick ofta samma frågor och gav gång på gång samma svar. Till slut skrev jag det som kom att bli Sveriges första handbok om kryssningar; Kryssa inte utan mig. Boken kom ut 2009 och blev snabbt en populär guide för förstagångskryssaren och andra nyfikna som vill veta mer om kryssningar och livet ombord. När suget efter att läsa mer om kryssningar kvarstod föddes tanken om en plattform med samlade nyheter och kryssningsinformation.

Jag hoppas att du, kära läsare, här kommer att hitta spännande läsning, få svar på frågor och inspireras av branschnyheter. Att du vill följa med på mina kryssningar ut i världen och dela med dig av dina egna i kommentarsfälten. Följ också gärna Seafun.se på Instagram och YouTube.

Välkommen till SeaFun.se!

Kontakta SeaFun

[cscf-contact-form]

SeaFun på Sociala medier