5 bästa pizzorna till havs

Pizzan på Royal Princess var to-die-for som man brukar uttrycka det… Foto: Heidi Rovén.

Internationalla pizzdagen kallas den visst, nyårsdagen. Det händer faktiskt att vi äter pizza just på nyårsdagen, men mest som en kul grej. När vi kryssar däremot äter både min man Kristofer och äldste son Isac gärna pizza, särskilt om det finns med salami eller pepperoni på!

För dem och alla er andra som inte tycker kostcirkeln är komplett utan en ugnsbakad osttäckt brödbit då och då har vi sammanställt i vårt tycke de bästa pizzorna till havs! Kanske väljer du kryssning efter pizzabetyget nästa gång? 😉

Royal Caribbean Cruises

Make you own pizza hos Royal Caribbean. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Betyg 3,0

Vem har inte hamnat på Sorrento’s och skräddarsytt sin egen pizza? Vi minns särskilt senaste kryssningen med Allure of the Seas när vi alla satt på promenaden och smarrade i oss våra olika pizza-varianter. Plus för att man väljer sin unika mix av ingredienser, men den är inte den godaste vi ätit när vi kryssat.

MSC Cruises

Bufférestaurangens pizza ser inte riktigt såhär lyxig ut men var jättegod. (Pressbild.)
Betyg 3,5

Italienare om några borde väl kunna detta med att få till den perfekta pizzan? Familjekvoten av pizzan var också relativt hög när vi senast kryssade med MSC Cruises vilket borde borga för bra kvalitet! Det har den också, smarriga ingredienser och tunn fin deg som vi gillar den. Inte för torr, inte för flottig.

Silversea Cruises

Hos Silversea Cruises sätter man guldkant på allt. Till och med pizzastunden. (Pressbild)
Betyg 4,0

Vi minns att pizzan ombord på Silversea Cloud var riktigt god (vilket man väl bör kunna förvänta sig av ett rederi i denna prisklass) även om det var många år sedan vi åt den. Möjligtvis kan vårt minne vara något förskönat av det faktum att tuggorna sköljdes ner med champagne utanför Portofinos kust – rederiet är ju inte bara femstjärnigt utan all inclusive…!

Carnival Cruise Line

Carnivals pizzabageri hade en meny men jag fick specialkomponera när jag frågade. 🙂 (Pressbild.)
Betyg 4,5

När vi kom ombord efter en dag iland och allt annat var stängt styrde vi ofta kosan längst bak på Carnival Breeze där pizzabageriet Pizza Pirate alltid hade öppet! Sonen älskade deras salamipizza och så även min man. Själv testade jag en annan, spenat och ost har jag för mig, som också var kanonbra! Carnival flåsar därför Princess Cruises i nacken när det gäller pizzabetyget.

Princess Cruises

Vinnarpizzan bakas hos Princess Cruises. Den har utsetts till ”bästa pizzan till havs” av andra också! Foto: H. Rovén.
Betyg 5,0

Här vill vi höja pizzan på Alfredo’s till skyarna! Vi har testat den på fartyget Royal Princess och smaklökarna blev mäkta imponerade! Vi ger den toppbetyg! Superkvalité på råvarorna, läcker gräddning, bra deg – ja allt var toppen. Ett måste när man kryssar med Princess Cruises!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier