Vågsurfing, racingsimulatorer, 4D-bio och klätterväggar – den som vill få adrenalinet att pumpa på sin kryssningssemester har alla möjligheter! Här har vi valt ut några favoriter bland alla häftiga aktiviteter, längre ner på listan finns också isrink, rullskridskor, inspelningsstudio, radiobilar och en hel massa annat.

Många av kryssningsfartygen har verkligen roliga utmaningar för hela familjen! Jag har själv testat flera av dem och om bara ett par veckor ska jag testa den jag har satt på första plats här nedan, sky-diving! Mer om det längre fram.

1. Rip-cord by iFly

Utan tvekan kommer Sky-diving-simulatorn på första plats. Här får man uppleva hur det kan kännas att kasta sig ut ur ett flygplan utan fallskärm, utan att behöva riskera livhanken. Instruktör ingår liksom overall, mössa och glasögon. Själva ”flygturen” sker i en avskärmad glastub.
Finns på: Quantum of the Seas, Anthem of the Seas (lanseras november 2014 och april 2015).

RCI_SkyDiver_Sky_RGB_04_low

2. Vattenrutschkana med fritt fall

Turen börjar med att man kliver in i en lätt lutande tub. När det välvda locket fälls ner är det bara att vänta på att botten ska försvinna! Det inledande fria fallet tillsammans med vattenrutschkanan är ungefär 70 meter totalt och resan tar sex sekunder. Man måste vara minst 1,20 lång och väga 45 kilo (men inte mer än 136 kilo).
Finns på: Norwegian Breakaway, Norwegian Getaway.

free fall

3. The washing bowl

En vattenrutschkana högst upp på fartyget där man åker i en gummiring. Halvvägs ner kommer man ut i en trattliknande skål där man åker runt ett par varv innan man spolas ner för den slutliga hisnande färden!
Finns på: Norwegian Epic.

03_Epic_AquaPark_Epic_Slide_hi

4. Zip-line

Där här högtflygande åkturen där man hänger fritt i en stålvajer med 9 däck ner till närmsta däck, är 25 meter lång och går tvärs över fartygskropparna. Världens största kryssningsfartyg där denna aktivitet finn är nämligen delade baktill vilket gör den här färden möjlig. Zip-line ingår också som en del av den högtgående äventyrsbanan där man sitter fast i rep, på Norwegian Cruise Lines två nyaste fartyg.
Finns på: Oasis of the Seas, Allure of the Seas samt Norwegian Getaway, Norwegian Breakaway.

RCI_Zip line_Zip 2_DSC_5838

5. Klättervägg

Det ser kanske lättare ut än vad det är, eller så ser det läskigare ut än vad det är. Beroende på om man kan tekniken och är höjdrädd eller inte blir förstås utmaningen olika för var och en. Man ska dock inte ge upp – när man får kläm på det är det grymt kul!
Finns på: en mängd olika fartyg, både hos Royal Caribbean International och Norwegian Cruise Line.

IMG_3658_2

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier