5 knep: så blir din kryssning billigare

Bartender ombord på Norwegian Getaway. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Även om mycket ingår i en kryssning finns det också många saker som kostar extra. Vill du hålla nere priset på resan finns det flera knep att ta till. Här är fem bra tips på hur du kan njuta men till en billigare peng.

 1. Boka massagen när fartyget är i hamn

  Spabehandlingar är populära ombord. Och dyra. Första dagen är det ofta kö i spareceptionen. Boka dock inte in din behandling en dag till havs, då vill alla andra också ha sin. De flesta fartygsspa erbjuder billigare priser de dagar då fartyget ligger i hamn eftersom de flesta gäster då går av och upptäcker resmålet. Ibland kan man också bli erbjuden rabatter senare under kryssningen men då bör du ha anmält ditt intresse och namn första dagen, till exempel om de har en tävling eller liknande.

 2.  Spara vinet

  Att beställa vin på flaska istället för per glas blir något billigare. Särskilt om du sparar det du inte dricker upp till nästa kväll. Bara be servitören att märka vinflaskan med ditt hyttnummer så kan du begära att få den till bordet var du än är på fartyget.

 3. Fixa fotot ombord

  Önskar mor- och farföräldrarna en fin bild på barnbarnet men ni hinner aldrig ta er tid att gå till en studio hemma (eller vill lägga dyra slantar på det)? Passa på ombord! Flera kvällar (särskilt de uppklädda, formella, om rederiet anammar sådana) finns fotografer i de allmänna utrymmena ombord och tar foton mot en fin bakgrund. Du förbinder dig inte till köp utan får titta på resultatet (ofta redan nästa kväll) först innan du bestämmer dig, till ett betydligt lägre pris än vad det skulle kosta att boka en fotograf hemma.

 4. Boka ett dryckespaket

  Vet du att du är storkonsument av någon särskild dryck som vatten, vin eller kaffe finns ofta särskilda dryckespaket som kan vara värda att spana in. Till exempel kan det bestå av ett visst antal flaskor vin eller vatten under kryssningen, eller fri mängd dryck (utom de dyraste sorterna) per dag. Som sagt måste man dock ofta vara storkonsument för att det ska löna sig.

 5. Träna gratis

  Varje kryssningsfartyg har ett gym och varje gym har duktiga träningsinstruktörer. Dessa kan ge både privata sessioner och håller i olika träningspass, men det kostar. Visst kan det vara värt pengarna om du känner att du inte har tiden att satsa på detta hemma, men vill du spara slantar ska du istället lusläsa dagsprogrammet; där finns information om olika sportiga och kostnadsfria aktiviteter som du kan hänga med på för att hålla formen ombord.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier