5 skäl till att boka en kryssning med Costa Cruises

Pressbild: Costa Cruises.

Costa Cruises satsar på Skandinavien och Sverige. Och inte bara genom att rederiet har svenska färger på sin logotype! 😉 Skämt åsido, nu är rätt tid att boka med rederiet som låter hemlandet Italien genomsyra det mesta ombord, från familjär stämning och varumärken, till mattradition och design. Här har vi listat fem anledningar till varför vi tycker att rederiet förtjänar att övervägas av den som är sugen på att boka en kryssning just nu:

 1. Rederiet firar stort år 2018, var med på festen

  Costa grundades i Genua år 1948 och har fortfarande de enda kryssningsfartygen i världen som seglar under italiensk flagg. År 2018 firar rederiet sitt 70 års-jubileum vilket säkerligen lär märkas både på land och till sjöss.

 2. Costa ändrar prismodell

  En nyligen genomförd undersökning visade både potentiella resenärers preferenser, vad de söker när de reser, men också vad som får dem att tveka till att boka en kryssning. Resultaten ledde till att Costa ändrat sin prismodell, till en enklare och mer inkluderande så att kunden ska känna sig trygg med att inga ytterligare kostnader tillkommer. No hidden fees kallar de detta där även dricks ingår.

 3. Barn kan kryssa gratis

  Costa är ett rederi som på många sätt passar barnfamiljer. Ombord finns både utomhus- och inomhuspooler, Peppa Pig är en populär figur ombord för de minsta och det finns även grunda pooler där barnen får plaska och leka (utbuden kan förstås skilja sig åt mellan fartygen, läs på innan du bokar). Barnklubbarna är indelade efter barnens ålder och det finns barnmenyer i restaurangerna. Barn kryssar dessutom gratis (man betalar bara skatt + hamnavgifter för dem).

 4. Surfa utan att det kostar extra

  Att internetaccess ombord kan bli en dyr historia vet alla som försökt. Roamingen ska man alltid ha avstängd men även om man köper ett internetpaket från fartyget är de oftast kostsamma. Hos Costa Cruises är WiFi upp till 250 MB gratis, på samtliga fartyg. Dessutom erbjuder rederiet en app som gör det möjligt för gästerna att ringa och SMS:a varandra utan kostnad.

 5. Rederiet satsar på mer miljövänligt bränsle

  Costa Cruises flotta består idag av 12 fartyg. Två nya fartyg är på gång och kommer att levereras under 2019 och 2020. Costa kommer att driva de nya fartygen med flytande naturgas (LNG) som är ett betydligt mer miljövänligt bränsle.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier