5 transportsätt mellan Nice och Cannes

Denna gång består Seafuns testteam av oss tre; Heidi, Kristofer och lille Theodor 2 år.

I lördags hissade vi seglen och lämnade Cannes för att segla vidare mot vår första destination (Portofino) på denna kryssning som mestadels går längs Franska rivieran.

Det känns verkligen magiskt att äntligen vara ombord, och allt har gått så bra – även om resan hit hade många delmoment.

Smidigt med egen bil

Vi tog egna bilen hemifrån (fast vi brukar ta taxi) , så smidigt när man bara kan sätta sig i bilen och barnstolen redan sitter där (vi har med vår yngste son på denna kryssning och han är bara 2 år så den behövs).

Trots långtidsparkering på Arlanda sparar man många hundralappar på detta alternativ, jag fattar inte att vi inte gjort det förr, jag som emellanåt reser flera gånger i månaden (senaste månaden typ 5 gånger).

Rivieran ligger ju faktiskt bara drygt två timmar bort vilket man lätt glömmer. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Flyget mellan Stockholm Arlanda och Nice gick snabbt, på drygt två timmar var vi framme, och sedan valde vi mellan flera alternativ innan vi bestämde oss för hur vi bäst skulle ta oss till avgångshamnen.

Kort flygresa är perfekt när man reser med barn. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Transportsätt mellan Nice och Cannes

Coolast och mest jetset hade förstås varit att flyga helikopter. 😉 Flygplatsen hade inte mindre än sex olika företag som sålde helikopterturer!

Helikopter till Cannes hade varit coolt att ta! Next time 😉 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Billigast var dock att ta buss nr 200, den kostar bara 1,50 euro, men tar å andra sidan 1 timme och 40 minuter…

Snabbast är taxi men det går på ungefär en tusenlapp. Däremellan finns en direktbuss som kostar 22 euro och tar 40 minuter eller tåget som tar en halvtimme och kostar cirka 6 euro.

Vi valde tåget; det kändes som det bästa alternativet. För att komma till stationen (Gare St Augustin) får man gå i cirka 12-15 minuter. Vi hade en riktigt varm dag och med två stora resväskor, en kameraväska, en handväska och en ryggsäck plus en barnvagn med barn i så lovar jag att vi blev varma!

Tur att min resväska från Epic travelgear är lätt att dra trots sin storlek. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Packa rätt och lätt för större frihet

Väl framme var tåget försenat men när det väl kom gick det väldigt smidigt. Ett litet obs dock; på stationen fick vi byta perrong vilket innebar många trappor så det blev mycket släpande. Tur att killen som jobbade på stationen var oerhört hjälpsam och erbjöd sig att hjälpa mig med barnvagnen medan min man Kristofer bar resväskorna!

Barn tycker ofta att tåg är både roligt och spännande! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter cirka en halvtimme var vi framme i Cannes. Så mysig stad! Vi tog det lugnt och vandrade genom gator och gränder samtidigt som vi sneglade på mobilens GPS att vi gick åt rätt håll.

Lyxyachterna låg på rad

I hamnen låg yachterna liksom palmerna tätt och den ena yachten var mer imponerande än den andra. Vädret har varit strålande – sol, sol, sol – och visst gör sådant mycket för känslan när man kommer fram!

Det gick en bred hamnpromenad ända ut till piren vi skulle till. Foto: Heidi Rovén.

Till slut hittade vi ut på den del av hamnen varifrån vi fick checka in och gå ner till ett avskilt område bara för Star Clippers passagerare.

En security check senare och vi fick svalkande dryck och frukt innan en tender kom och hämtade oss (vårt bagage transporteradess med en annan båt).

I hamnen delades boardingkort ut. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Så äntligen var vi ombord, efter att ha åkt bil, buss (från långtidsparkeringen), flyg, gått, åkt tåg och gått en del igen innan vi nu alltså seglar med världens största segelfartyg; Royal Clipper!

Äntligen ombord, en härlig känsla! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nu sitter jag i vår fina hytt och hör havet klucka utanför vårt lilla runda fönster. Jag känner på mig att veckan kommer att bli fantastisk! Cote d’Azur – you had me at hello!

En kommentar på “5 transportsätt mellan Nice och Cannes

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier