21404_10964_low

Viking Lines nyaste fartyg Grace är unik på många vis. Mest omtalad är fartyget för sin miljöprofil, men det finns mycket att säga om både design och upplevelser också. Ett par intressanta saker som slog mig nyligen var att hon lånar flera inslag från sina internationella kollegor. En rolig utveckling för Östersjön tycker jag! Och kanske inte så konstig om man tänker efter…

Viking Lines koncernchef Mikael Backman har tidigare arbetat för Royal Caribbean i 14 år. Royal Caribbean är världsbäst på spektakulära aktiviteter ombord vilket deras slogan ”the nation of why not” säger allt om. ”Vi tänker sätta en ny standard för kryssningsfartyg på Östersjön”, sa Mikael Backman när jag intervjuade honom för en artikel i samband med Grace lansering. Jepp, det märks…

Inför sommaren öppnade fyra särskilda soldäck ombord på Viking Grace. Ett familjeanpassat, tre sommarterrasser i anslutning till restaurangerna och ett soldäck för vuxna. Jag kom på flera likheter med olika internationella rederier och fartyg.

Bilar för barnen

På familjeterrassen ska det finnas bilbana med trampbilar, klätterställning med mera.
Likhet med Oasis of the Seas/Royal Caribbean: ombord finns en bilaktivitet för de mindre barnen där de får köra batteridrivna småbilar på sportplanen.

Picknick

Familjeterrassen ska även ha ett picknickområde. Likhet med Celebrity Cruises Solstice-klass: på deras gräsmatta utomhus kan man ha sin egen picknick, filtar finns att låna.

Bara för vuxna

Grace särskilda vuxendäck bakom Club Vogue ska ha avkopplande loungemusik och designmöbler.
Likhet med till exempel MSC Cruises: ombord på flera av sina fartyg har de soldäck kallade ”zen area” enbart för vuxna.

Restaurangterrasser

Grace har särskilda sommarterrasser med fastskruvade bord i anslutning till restaurangerna.
Likhet med Norwegian Breakaway, NCL’s nyaste fartyg: deras koncept Waterfront har just restaurangbord utomhus i anslutning till restaurangerna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier