Årets önskelista

18239
På önskelistan: att pröva fäktning ombord på Cunards fartyg Queen Victoria! Foto: Cunard.

Jag har precis fått en beställning på en kryssningsartikel av en utländsk resetidning, och om två veckor kommer ytterligare en av mina kryssningsartiklar ut. Återkommer till det men just nu ska jag kort berätta om min önskelista inför året, sådant som jag kommer att tänka på just när jag jobbar med olika skrivprojekt! 🙂

Jag vill väldigt gärna kryssa med Royal Caribbeans nya fartyg Harmony of the Seas! Dels älskar jag ju Oasis-klassen som också är väldens största plus att detta fartyg får några av höjdpunkterna från Quantum OCH nyheter som häftiga vattenrutschkanor.

Även om Harmony of the Seas vattenrutschkanor förmodligen hör till de häftigaste till havs just nu, så skulle jag också gärna åka med något av Royal Caribbeans äldre fartyg som har snällare varianter som skulle passa den 5-åriga sonen perfekt! Gärna på en rutt som tar oss till Montenegro som står högt på min bucket-list nu också.

Jag skulle också gärna uppleva både MSC Cruises och Costa Cruises nyaste fartyg. En hel del händer på den italienska fronten (även om MSC Cruises tydligen räknas som schweiziskt nu, trots att ägarfamiljen är italiensk…). Infinitypooler, vattenrutschkanor här också, laserrum, mikrobryggerier…som sagt, en hel del händer som jag vill se och uppleva!

Av Cunards tre fartyg finns ett kvar som jag inte kryssat med; Queen Victoria. Ombord kan man lära sig att fäktas och det får mig att tänka på James Bond-scenen med Madonna från Die Another Day. Så coolt!

Carnivals eller Norwegian Cruise Lines nyaste fartyg skulle jag förstås inte heller ha något emot att uppleva. Här får man ställa in sig på aktivitet och tempo, för det är lek och ”all-in” som gäller för såväl vuxna som barn hos dessa rederier!

Även Östersjön drar…det finns flera saker jag vill ombord för att göra/äta/se: Nya Terrassen hos Birka Cruises, Kids Land och sushireston med mera ombord på Silja Symphony, Plate Social Dining på Viking Lines Helsingfors-fartyg Mariella vill jag testa… Just nu avskräcks jag lite av de kraftiga vindarna som dyker upp från och till, och det där vet man ju aldrig riktigt när det kommer.

Kan man kryssa nu finns fynd att göra som alltid såhär års. I lågsäsong brukar Medelhavet vara superbilligt. Surfa runt både på rederiernas hemsidor som resebyråernas så ska ni se att ni hittar kryssningar till lågpriser i klass med en vecka för 2000-3000 kr. Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier