Att åka på utflykt, eller inte

IMG_4903_1
Guidad tur i portvinstillverkaren Sandemans källare, Porto, Portugal. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Är en kryssningssemester en stressig resform eller inte? Det beror helt på. Och jag kan bara prata för mig själv, hur jag fungerar. Men jag ska ge ett par tips.

Att resa med ett mindre fartyg som man lär sig snabbt och som har mindre aktiviteter gör att i alla fall jag tar fler tillfällen i akt att bara slappa – i hytten, en skön lounge eller solstol. På ett stort fartyg, som Allure of the Seas som vi just gick av, händer det saker hela tiden som i alla fall lockar min nyfikenhet. Det blir lätt att man slinker än hit än dit som prästens lilla kråka och är helt slut lagom till middagen och kvällsaktiviteterna tar vid (ofta krävs en siesta för att orka).

Sedan har vi rutten. En del är roligare än andra men alltid lockar förstås något. Att uppleva destinationerna är för de flesta huvudsyftet med resan, att åka på utflykt eller inte gör man som man vill. Vill man inte köpa plats på en av rederiet organiserade utflykter, krävs ofta en del för att veta hur man tar sig runt och vad som är värt att se. Det är inte alltid man har haft tid att förbereda detta, eller orkat och då brukar jag stanna och ta det lugnt ombord. Det är okej, man måste inte se ALLT! 🙂

Mindre destinationer kan dock vara perfekta för utfärder på egen hand. Ofta är det lätt att fråga sig fram och se nästan samma sker som på utflykterna. Och man styr dessutom sin egen tid och får den extra upplevelsen av hur transportmedel och människor fungerar i landet.

I nästa inlägg ska jag berätta om just en sådan hellyckad dag vi hade på vår senaste kryssning med världens största kryssningsfartyg Allure of the seas som går i Medelhavet för första gången i sommar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier