Att hålla formen när man kryssar

ncl-getaway-zumba

Det brukar sägas att man i genomsnitt går upp tre kilo på en veckokryssning. Det låter vansinnigt mycket, men kan förstås vara möjligt om man vräker i sig allt som bjuds dygnets alla vakna timmar, minimierar motionen och sippar en hel del drinkar och vin på det.

Det har hänt att jag gått upp på en kryssning, men jag har lärt mig. Att unna sig men inte allt och alltid är en devis som fungerar även till havs. Att avstå allt gott skulle bli tråkigt, men med smarta val slipper man komma hem med extra bagage (och då menar jag inte allt man shoppat!).

ncl-getaway-jogging

Först, passa på att vara med på de träningspass och aktiviteter som står på programmet varje dag. Vissa kostar men många är kostnadsfria. Att undvika att stoppa i sig hela tiden och faktiskt invänta hungern är också ett tips, plus att tänka till när man beställer. Mycket ombord är fett och friterat, men det går att hitta rena proteiner och grönsaker också.

Vi är nu inne på dag tre på vår Karibienkryssning med Norwegian Getaway och jag har hunnit testa ett par träningspass plus joggat ute på däck. Igår morse vid 07:30 körde jag ett pass ”Fab Abs” (magträning) på gymmet. Imorse klockan 08:30 var jag med på ett Zumba-pass ute på däck, superkul och ett härligt sätt att starta morgonen.

Båda tränarna var duktiga och inspirerande. Framför allt tänkte jag där jag stod och dansade till bra musik i den härliga sommarvärmen att det var annat än att träna på ett inomhusgym hemma; här blickade jag upp mot en blå himmel och kände hela tiden en fläktande bris mot mitt ansikte. Sådana enkla små ögonblick kan göra mig lycklig!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier