Aurea Spa – bra spatema med bra priser

_MG_4841_1
Jag på Aurea Spa, MSC Armonia. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Alla spa på MSC Cruises har balinesiskt tema och går under benämningen Aurea Spa. De har många sköna behandlingsalternativ på sina menyer, dessutom till hyfsade priser, särskilt under den senare delen av en veckokryssning.

På vår kanariekryssning hade det bara gått ett par dagar när det utannonserades i det dagliga programmet att de gav rabatt på vissa behandlingar. Bra rabatt dessutom. En klippning 17 euro, en 30-minuters massage 42 euro (senare sjönk den ännu mer, till 35 euro…), en spapedikyr 39 euro.

_MG_4853_1

Förutom ett par dagliga instruktörsledda pass samt gym med hantlar och maskiner, har MSC Armonia en så kallad thermal suite. Dagspass dit kostade 29 euro (senare under kryssningen sjönk priset till 20 euro) och gav tillträde till uppvärmda keramikbäddar, en turkisk ångbastu, en örtbastu och ett torrt varmt rum med varma bänkar (sådana man brukar kalla caldarium).

Det finns även ett relaxrum med havsutsikt och en konstgjord palm. Under renoveringen, the renaissance program, bytte de golv och satte in ett par nya behandlingsrum i spat vilket krympte relaxrummet något, å andra sidan såg jag aldrig någon använda det förutom jag själv.

På min minuslista står brist på doft i basturna (till och med personalen bekräftade att ångbasturna skulle ha doft) och slarvig städning. Jag var nämligen dit flera gånger och såg samma gamla plåster som någon gissningsvis slitit av sig ligga där varje gång i en av basturna.

_MG_4896_1

Jag tyckte också tyvärr att den frisör jag anlitade sista dagen för att färga håret uppträdde lite nonchalant; hon slafsade på färgen så det stänkte – både i mitt ansikte och på min plastrock (efteråt märkte jag att jag även hade fått färg på min tröja 🙁 ).

Kvinnan i stolen bredvid mig var också från Sverige och hon berättade att hon också känt tveksamhet när klippningen inte tagit mer än ungefär tre minuter. Å andra sidan blev resultatet på min hårfärgning bra och priset var så billigt så att det kändes som om jag stal när jag skrev under notan.

Vanligtvis kostade en hårfärgning på MSC Armonia 40 euro vilket redan det är tokbilligt (inte många ställen i Stockholm tar under 800-1000 kronor för att färga ett långt hår, ofta mer), sista dagen var det dessutom 50 procent rabatt så med hårmask (vilket de tog extra för) betalade jag ändå bara cirka 25 euro!

Nästa gång ska jag planera bättre och passa på att boka både manikyr, pedikyr samt klippa mig också. Och se till att klä mig i en mörk tröja.

En kommentar på “Aurea Spa – bra spatema med bra priser

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier