Azamara Club Cruises firar tre år

AZA_Journey_mix

Häromdagen fick jag en förfrågan om att kryssa med Azamara Club Cruises i Medelhavet i höst. Jag har inte bestämt mig än men det är mycket frestande av flera skäl. Att lämna Sveriges höstrusk för södra Europas milda temperaturer fram i oktober lockar förstås. Att se de nyrenoverade fartygen vill jag också gärna. Dessutom har rederiet också infört flera nyheter.

Azamara Club Cruises är ett litet premiumrederi med endast två mindre fartyg, som ingår i koncernen RCL Cruises. Fokus ligger på rutten och destinationer samt en förstklassig ombordupplevelse. Nyligen har de alltså också infört två nyheter för sina gäster. Dels är kryssningarna numera all inclusive vilket innebär att man blir serverad obegränsat med drycker som mineralvatten, öl, vin, drinkar och specialkaffe (maten ingår ju alltid på en kryssning). Dels erbjuds gästerna att delta i vad om kallas Azamazing Evenings, ett exklusivt kvällsevent som inte kostar extra (förutom om man anmält sig men inte dyker upp, då får man betala).

Jag har kryssat med Azamara förut, från Stockholm faktiskt. Jag hade en trevlig kryssning runt i Östersjön, men var i ärlighetens namn inte direkt imponerad av inredningen. Det kan ju låta konstgt när man ser de fina bilderna här ovan så jag vill precisera att det främst gällde hytten som (då) kändes lite anonym. När jag fick veta att de nu har satsat just på att fräscha upp och modernisera ombord kändes det lika helrätt som jag blev nyfiken på att se resultatet.

Azamara var också i fokus i det nyhetsbrev jag fick igår från Globetrotter, stor och kunnig säljare/arrangör av kryssningsresor. De presenterade olika paket med flyg, hotell och Azamara-kryssningar i Asien. För den som inte har tid eller möjlighet att kryssa redan i höst kan det vara ett bra alternativ till vintern. Asien sägs dessutom vara nästa kryssningstrend.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier