Bad, bastu och behandlingar på Mariella

Som ni vet kryssade jag och familjen med Mariella i helgen. Alltid när jag är ombord försöker jag beta av så många nya saker som möjligt. Denna gång blev det därför också test av fartygets pooler och bastu, liksom återbesök till Travel spa.

Viking Line har ju nyligen bytt spamärke för hela flottan. Alla spa på de olika fartygen har numera Babor som behandlingsmärke.

Nya spameny och märke

Den nya menyn känns behändig och överskådlig. Behandlingarna är antingen 20, 30 eller 45 minuter långa, en är på hela 90 minuter. Namnen är passande med tanke på att de ges på en kryssning; Cruise Deluxe, Captain’s Choice, Deep Ocean – eller som den jag provade; Sail Away!

Den här behandlingen är en kombinerad ansikts- och kroppsbehandling med både skrubb av ryggen och oljemassage liksom ett par effektiva moment av ansiktsvård. Vill ni läsa ingående om behandlingen så klicka gärna in på min andra blogg, Spabanken, där jag skrivit om varje steg i behandlingen Sail Away.

Nämnas kan också att Travel Spa är ett fint och kompakt litet spa på 30 kvm med reception, produktförsäljning och behandlingsrum. Travel spa hittar ni direkt till vänster när man kommer in på fartyget, däck 6.

Pool och bastu på däck 2

Vill man hellre bada och basta är det till däck 2 man ska bege sig. Det testade jag också med min familj som var med mig även på denna kryssning. Faktum är att vi till och med hade något så lyxigt som en privat bastu med eget omklädningsrum där vi kunde husera, vi och barnen, och det var förstås väldigt bekvämt!

Eftersom vi har bastu även hemma är barnen vana och gillar det. Vi köpte lite snacks och dryck och mös i våra egna domäner innan det var dags att ge sig ut till poolerna för bad. Mariella har tre pooler; två bubbelpooler och en barnpool. Alla är varma och behagliga och väggarna har brun skimrande mosaik och växter.

Förbokar man bad- och bastuentré kostar det 109 kronor för vuxna, 88 kronor för ungformar (14-17 år) och 57 kronor för barn (3–13 år). För dem med Viking Line Club-kort ges 10 procents rabatt och har man bokat behandling i Travel Spa ingår bastuinträdet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier