Barbados nästa! Men jag snubblade nästan på mållinjen.

Barbados
Barbados
Foto: Royal Caribbean International

Det känns helt otroligt att jag faktiskt är på väg till Karibien igen för att kryssa! För tre veckor sedan var det allt annat än sannolikt när det numera ökända viruset slutligen satte klorna även i mig.

Flodkryssningen med Viva cruises rök. Jag fick stanna hemma. Försäkringen täckte lyckligtvis allt. (Rederiet har för övrigt också en generös avbokningspolicy.) Men surt var det.

Hur skulle det då gå med nästa inbokade resa blev istället den stora frågan; min veckolånga kryssning med Grandeur of the Seas med några hotellnätter på Barbados!?

Efter två veckors total trötthet med värk, förkylning och hosta med mera såg det verkligen inte ljust ut. Men så vände det mirakulöst. Till slut! Jag såg ett ljus och började hoppas. Kanske ändå…

När det var två dagar kvar tog jag ett hemtest, antigen. Hemtesterna är väl inte de mest pålitliga, men det visade i alla fall negativt. Igår var det dags för det obligatoriska PCR-testet. Nervös var bara förnamnet på hur jag kände mig.

Klockan 22 på kvällen kom mailet med svaret, bara fem timmar innan taxin skulle komma för att ta mig till Arlanda. Negativt!!! Tjohooo, packningen hade inte varit förgäves! Eller pengarna, de där testerna är ju inte gratis…

Regnet smattrade mot rutan när jag gick och la mig. Jag kunde inte direkt sova men det gjorde inte så mycket. Jag ska slumra på planet. Barbados och Grandeur of the Seas, ljuvliga sol, värme och palmkantade stränder, steel pan toner, solnedgångar över havet och härliga ögonblick ombord – here I come!

Följ mig gärna på Instagram (@seafun.se)!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier