Bland strandlek och juveler på Grand Turk

Helt oretuscherat. Karibiska havet ÄR så här turkost! I alla fall utanför Grand Turk. 🙂 Foto: Heidi Rovén.

Innan våren helt tar över här hemma och alla bara har mer närbelägna kryssningsvatten i åtanke (som Medelhavet och Östersjön) tänkte jag berätta det sista om våra stopp på den Karibienkryssning vi gjorde i december med fartyget Carnival Breeze.

Vår sol- och baddag på Amber Cove har jag ju redan skrivit om, men kryssningen togs oss också till San Juan (Puerto Rico), Grand Turk (Turks & Caicos) och St Thomas (Amerikanska jungfruöarna).

Den här bilden tog jag från kryssningsfartyget (Carnival Breeze). Ingen brist på solstolar som ni ser. foto: Heidi Rovén.

När jag publicerade inlägget om Amber Cove förstod jag att dessa av kryssningsrederierna uppbyggda sol och badstopp inte låg särskilt högt i kurs hos de flesta (som läste inlägget på Facebook i alla fall). Någon kommenterade dock att om man ville ha sevärdheter och kultur kanske det inte var i Karibien man främst skulle kryssa. Jag håller fullständigt med. Och skäms inte för att säga att jag ser fram emot de kravlösa sol- och badstoppen!

Skyfall – och solsken

Ännu ett sådant är Grand Turk dit vi varit många gånger. Denna gång hasade jag iland endast iförd badkläder, soltunika och flip flops, sååå karibiskt avslappnat och härligt! Eftersom det var den 13 december, alltså Lucia, hade vi med oss tomteluvor för att ta lite roliga bilder med palmer i bakgrunden att skicka hem.

Är det juletid så är det, även om man är i Karibien!

Totalt består Caicos-öarna av ett trettiotal småöar. Grand Turk hör till de mindre men det är här huvudstaden Cockburn Town ligger. Det är US-dollar som gäller och destinationen brukar räknas som ett riktigt sol och dykparadis.

Himlen blev plötsligt oroväckande mörk. Vi sprang och sökte skydd vid första droppen. Foto: Heidi Rovén.

Vi kom dock av fartyget sent så när vi väl stod på kaj började himlen redan mörkna (det här är kanske sådant jag också borde ”mörka” för att skapa det där riktigt fejkidylliska inlägget haha å andra sidan tänker jag att det kan vara bra att veta att vädret kan slå om också i Karibien och bjuda på lite av varje).

Strandlek, juveler och drinkar

Plötsligt öppnade sig himlen och det började inte dugga, inte regna, inte spöregna utan det var mer som att stå under ett vattenfall. Typ två sekunder utan skydd och man var genomvåt! Som tur var fanns det ju butiker att titta in i vilket var exakt vad jag gjorde. Sådant kan bli dyrt för förutom några enklare souvenir- och klädbutiker handlade det mesta som vanligt om guld och juveler.

Grått och trist, tur att det var varmt i alla fall! Foto: Heidi Rovén.

Jag var faktiskt – på uppmaning av min man som alltid ”får sms av tomten” som han skojar sådär års – på jakt efter något fint, men hittade inget där i alla fall utan senare. Till slut gav sig regnet och barnen hann med lite lek på stranden och bad i ett poolområde som också finns precis ovanför.

Stranden är faktiskt lite lurig, det blir djupt snabbt och kanten består av grus som lätt ”släpper” under fötterna så jag tycker inte det är barnvänligt just på den här delen vid fartygspiren i alla fall.

Barn är barn, sand och vatten räckte för att våra killar skulle vara happy! 😀 Foto: Kristofer Scheiderbauer.
På ett ställe sluttar poolen som en strand, mycket bra när man har småbarn som ska bada. Foto: Heidi Rovén.
Ingen Karibienresa är komplett utan en exotisk drink! Denna smakade ananas och kokos. Foto: Heidi Rovén.

Vi hann även med varsin drink och att uppdatera oss via internet om livet därhemma. 🙂 Den där serveringen vid poolområdet har nämligen internet vilket är hårdvaluta när man kryssar, har för mig att man får wifi-koden när man köper något.

Carnival Breeze i vackert solnedgångsljus. Foto: Heidi Rovén.

Inget märkvärdigt alltså och inte bästa vädret till att börja med, men som tur var sprack det ju upp och vi fick ännu en skön dag!

En kommentar på “Bland strandlek och juveler på Grand Turk

  1. Känner igen det där med att det känns som man står under ett vattenfall, så var det när vi var på Castaway Cay i februari. Men Grand Turk ser härligt ut ändå, trots regn. Skulle gärna åka dit någon gång.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier