Boka behandling, få gratis spa hos Birka

Bastufantast eller inte, så gott som alla kryssningsfartyg (vare sig de går på Östersjön eller över andra hav i världen) har bastu, bad och kanske till och med ett spa. När jag julbordskryssade nyligen provade jag samtidigt på dessa möjligheter på de fartyg jag kryssade med.

Spaavdelningen på Birka hette tidigare Aqua Spa men har nu bytt namn till det mer passande Panorama Spa. Dels ligger ju den lite lugnare Panorama Bar vägg i vägg där de bland annat serverar hälsodrinkar, dels är det verkligen panoramautsikt från såväl spa som bastu.

Den här fina bastun finns i damernas omklädningsrum. Det finns också bastu i omklädningsrummet till sol & pool-avdelningen. I Panorama Spa finns även ångbastu. För att få tillträde betalar man en avgift; till Panorama Spa kostar det 195 kronor söndag till onsdag, 295 kronor torsdag till lördag. Då ingår förutom lån av badrock, handduk och tofflor även en necessär med miniprodukter från Face. Till sol och pool kostar det 120 kronor för en timme.

På helger kan det vara lite fullt i spat, ofta ser man ett gäng killar med öl i utomhusjacuzzin till exempel. Så vill man ha lugn och ro är det en god idé att kryssa i början av veckan. Men man ska heller inte vara blyg; jag har varit med om att den omtänksamma personalen kört iväg gäng som ”ockuperat” utomhuspoolen så att alla ska få njuta 🙂 .

Sist testade jag en pedikyr, lite otippat kanske då man oftast tar en massage eller ansiktsbehandling. Faktum är att det var just ansiktsbehandling jag hade bokat eftersom jag var nyfiken på att testa en sådan med deras ”nya” (halvnya nu) märke Dermalogica och deras koncept facemapping. Men efter lite väl många ansiktsbehandlingar på sistone ändrade jag mig på plats i sista stund, vilket inte var några problem visade det sig – åh vad jag uppskattar flexibel och tillmötesgående personal!!!

Mitt val visade sig dessutom vara lyckat; min terapeut Erica (välbekant, vi har mötts många gånger förr) var en stjärna även på fotvård visade det sig och jag var riktigt imponerad över hur seriös pedikyr hon utförde. Fotvård är ju verkligen något som skiljer sig (liksom allt annat inom spa); just på spa kan det ofta handla om allt för mycket ”lull-lull” och alltför lite resultat kan jag tycka. Ofta får man en skrubb, lite fotbad, massage och that’s it! Hos Birka var det fullt program med alla de mest professionella verktygen och momenten; slipning, putsning och filning.

Efteråt kopplade jag av i spat och beundrade mina fötter som genomgått en total förvandling! Att man bara ska fixa fötterna på sommaren är en myt; just vintertid när de lever instängda i flera lager strumpor, raggsockar, tofflor och täta stövlar dygnet runt ska man väl om någon gång vårda dem lite extra?

Måste också tipsa om ett annat plus hos Panorama Spa/Birka; gratis spa vid bokad behandling! Den som bokat en behandling får en timmes access till spat utan extra avgift, något som inte är självklart överallt. Det gör det extra prisvärt och mer motiverande att boka en behandling så missa inte det!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier