breakout
Små och stora agenter försöker knäcka koder så att vi ska kunna ta oss ut. Foto: Heidi Rovén.

En av de nya aktiviteterna på TUI Discovery sedan renoveringen av fartyget är Breakout & Escape. Detta koncept som drivs av ett utomstående brittiskt företag är jättepopulärt i Storbritannien. Det finns i Stockholm också men har mig veterligen inte blivit en snackis än. I kryssningsvärlden vet jag att i alla fall Harmony of the seas och Anthem of the Seas också har det.

Classified – spionrummet

Idén är att man är instängd i ett rum opch ska försöka ta sig ut genom att lösa gåtor, knäcka koder och liknande. Uppläggen är lite olika beroende på vad det ligger för story bakom rummet. I vårt fall på TUI Discovery fick vi testa det rum som heter Classified. Här får man leka spion och måste samla ihop/bevisa åtta färdigheter (skills) innan man kan få fatt i den kod som öppnar dörren ut.

Privatdetektivens kontor

Det andra rummet heter The Detective Office och här går leken ut på att en privatdetektiv blivit mördad och att man blivit ditsatt av den riktiga mördaren. Du har mordplatsen en timme för dig själv innan polisen kommer. Kan du ta reda på vem som gjorde det, varför och hur?

Du måste ta dig ut!

Självklart är man inte inlåst på riktigt, vill man verkligen ut är det bara att trycka på en stor knapp. Man är hela tiden övervakad från ett rum alldeles intill, och kör man fast kan man också få ledtrådar som levereras på en stor skärm i rummet. Du vet om att du fått ett meddelande när du hör en siren tuta. 🙂

Klurigt och kul

Detta är en riktigt kul aktivitet! Det är spännande och man kan vara en grupp vänner eller som vi, en familj. Det är klurigt men alla kan ofta bidra med något. I dagsläget tror jag det kostar 15 pund per person (cirka 160 kronor i skrivande stund) eller 75 pund per grupp (cirka 815 kronor i skrivande stund).

4 kommentarer på “Ny kryssningstrend: Breakout & Escape

    1. Vad kul! Vilket fartyg och var det samma upplägg på aktiviteten? Tack för att du delade med dig. 🙂 Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier