Brevlådan i mitten av Atlanten

app-riktiga-vykort

Vi befinner oss just nu mitt ute på Atlanten, hundratals mil från land. Det tar oss tre dagar att nå närmsta fastland om vi färdas i stadiga 25 knop.

Trots att vi bokstavligen befinner oss ”in the middle of nowhere” har vi just skickat några vykort. Dessa vykort kommer dessutom att nå mottagarna långt innan vi anlöpt hamn.

Detta har vi gjort med hjälp av Postens app Riktiga Vykort. Denna app är tillgänglig för flera olika smartphones för såväl Andoid, iOS som Windows. Det är lika enkelt att använda appen som att sända ett MMS: man tar en bild med sin telefon, skriver ett meddelande och väljer en mottagare. Det som händer sedan är att vykortet printas ut i Sverige (närmre bestämt i Postens anläggning i Kalmar) och postas omgående. Kostnaden per vykort är knappt 20 kronor och då ingår porto till hela världen.

Det kräver i och för sig en internetuppkoppling, och det finns att tillgå ombord på den atlantångare vi är på (Cunard Queen Mary 2). Uppkopplingen går via satellit och är alltid dyr och långsam till havs – men den funkar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier