Canyon Ranch SpaClub – Seven Seas Voyager

IMG_20150601_144447_low

Det tycks inte spela någon roll hur litet ett kryssningsfartyg är; man hittar alltid ett spa ombord 🙂 ! Nu är i och för sig inte Seven Seas Voyager – som vi nyligen hade förmånen att testa – ett särskilt litet fartyg (det tar 700 passagerare) men jämfört med de största på mellan 4000 – 6000 passagerare är det inte heller stort.

Ofta är det en av några få utomstående spaaktörer som driver ett fartygs spaverksamhet till havs. Hit räknas gym, träning, behandlingar, hälsoföreläsningar (om de har sådana), bad (finns inte alltid), bastur osv.

Regent Seven Seas Cruises fartyg Seven Seas Voyager drivs spat av Canyon Ranch SpaClub. Min erfarenhet av företaget är mycket gott. Deras terapeuter är proffsiga, vänliga och förmedlar en god spakänsla.

IMG_20150601_143921

På Seven Seas Voayger finns ett gym, en träningssal, omklädningsrum med torr- och ångbastu (fritt att använda även om man inte tar en behandling), frisör plus flera hud- och spaterapeuter som klarar det mesta från massager, ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr. De märken de jobbar med är Environ, Själ, Luzern, Red Flower, Kerastase (för håret) samt det egna Canyon Ranch Spaclub.

Jag testade två saker, manikyr och pedikyr. Det blev alltså ingen massage denna gång men såhär inför sommaren känns det så otroligt fräscht att få fina naglar så jag ville passa på. Min terapeut från Jamaica var trevlig att prata med och resultaten blev mycket bra.

IMG_5146_1

När det gäller händerna ingick ”fullservice” fast manikyren hette Spa manicure (då kan det ju ibland vara fråga om en ”light-version ”): terapeuten såg över och vårdade nagelbanden inklusive ansade dem, filade och polerade nagelbädden, skrubbade och målade slutligen naglarna i den färg jag valt.

Samma sak för fötterna; jag fick sitta i en skön stol med fotbad varpå hon tog hand om en fot i taget och gjorde i princip samma saker som jag beskrev här ovan för händerna. Skrubben var nästan som en massage också; otroligt skönt! 🙂

IMG_20150601_161133low

Min enda invändning är lackets kvalitet. Märket hette Deborah Lippman och jag kände inte till det så jag frågade terapeuten uttryckligen vad hon tyckte. Bra svarade hon, hon menade att det satt bra men det tyckte inte jag; efter bara två dagar började det flaga 🙁 .

Detta gällde händerna; på fötterna brukar ju lack sitta bättre eftersom man där inte utsätter lacket för slitage och vatten på samma sätt som på händerna. Där ser det fortfarande fint ut vilket jag hoppas (och förväntar mig) att det gör i flera veckor till.

Spa till havs är dyrt och Seven Seas Voyager var inget undtantag. En djupgående 50-minuters muskelmassage fick man punga ut över 1600 kronor för (193 USD). En anti-age-behandling för ansiktet kostade cirka 2000 kronor (50 minuter). Manikyren kostade 50 USD, pedikyren 80 USD. Kristofer klippte sig också (blev jättebra, den manliga frisören var otroligt noggrann), det kostade 39 USD. Ungefär som hemma alltså.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier