Canyon Ranch SpaClub

cunard-qm2-canyon-ranch-spa-club2

Liksom alla kryssningsfartyg har även Cunards Queen Mary 2 ett spa ombord. Det som skiljer detta spa från många andra fartygsspa är att det drivs av det amerikanska företaget Canyon Ranch. I Sverige är det inte många som känner till namnet men i USA är det väldigt populärt och känt.

Utöver några destinationsspa i Massachusetts och Arizona samt ett spahotell i Miami har de vad de kallar spaclubs i Las Vegas och på några kryssningsfartyg varav alltså Queen Mary 2 är ett. Det är stort, heltäckande och ambitiöst.

I avdelningen ingår beauty center där det finns frisörer, nagelteknologer, sminköser med flera. På detta plan görs även ansiktsbehandlingar. En trappa ner finns gym samt en spareception med shop. Här görs även kroppsbehandlingar av flera olika slag och det är också här badavdelningen ligger.

Jag blev genast väldigt förtjust i Canyon Ranch Spaclub, av flera anledningar. Dels verkar de ha en mycket sund grundinställning och genuin välvilja att inspirera sina gäster till ett mer hälsosamt liv, dels är konceptet mjukare, mer inriktat på hälsa och wellness samt mer generöst än hos deras konkurrenter till havs.

Bokar man behandling så ingår till exempel besök i pool- och bastuavdelningen. Här finns en större inomhuspool med undervattenjetstrålar samt jacuzzis och relaxbäddar i fin miljö. Intill finns örtbastu, isfontän, upplevelseduschar, bubblande fotbad, finsk bastu och ångbastu med eucalyptusdoft. I omklädningsrummen finns handdukar, badrockar, tofflor liksom schampo, duschcrème, balsam, kroppslotion och lite annat smått och gott som rakhyvlar, fön etc.

Varje dag kan man vara med på flera kostnadsfria träningspass, ännu fler om man är beredd att lägga en extra peng. Vill man inte ta behandling kan man köpa entré till pool- och bastuavdelningen och i huvudrestaurangen har man varje kväll en extra kalorisnål, men smakrik och läcker, spameny. Jag testade flera rätter olika kvällar och de var riktigt goda och mättande.

Jag prövade många annorlunda och spännande behandlingar och var väldigt nöjd med alla, en del gjorde mig helt salig rent utav! Jag kommer berätta om dem och även gå in mer i detalj på min spablogg.  Så är du speciellt hälso- och spaintresserad – gå gärna in och läs mer där.

En kommentar på “Canyon Ranch SpaClub

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier