Cinderellas lyxhytt ”Seaside Premium Large”

Ankomsthallen var lugn när jag kom.

Till er som följer bloggen regelbundet: jag är inte klar med allt jag har att berätta om vår Carnival-kryssning, får återkomma till den dock. Idag vill jag hoppa tillbaka till en annan kryssning, nämligen den julbordskryssning med Viking Cinderella som jag gjorde i november.

VIP-treatment…

När jag anlände till terminalen fick jag först gå till deras VIP-lounge vilket förstås kändes lite extra lyxigt! Där fanns lite soffgrupper och en hörna med kaffeautomater samt vatten att förse sig med. Efter en stund kom en annan ensamresenär, en trevlig dam som jag pratade spa och kryssningar med innan det var dags för oss att bli eskorterade ombord.

Roligt att ha fått se deras VIP-lounge. Trevligt också med eskort ombord. Skönt att slippa köa!

Hytten jag bodde i då, 9200, var en ”LXA Seaside Premium Large” där jag tror LXA står för Lyx A. Jag gillade den direkt och tänkte snabbt att den kunde bli min nya favorit, trots att jag bott i både ”finare” och större just på Cinderella.

Ljus och fin design.

Deras misstag – min lycka!

Badrummet är förhållandevis stort, Rituals-produkter ingår, duschen är fräsch liksom själva hytten. Sängen står lite på snedden intill en stor designerlampa mot ett lutande fönster. Bakom sängen finns soffa samt trekantsformat skrivbord som vid min ankomst var försett med frukt och godis!

Jag blev förstås väldigt förtjust men fick senare höra att det hela var ett misstag (!), presenterna skulle gått till en annan hytt (9002 eller något sådant, siffrorna hade tydligen kastats om…). Nu var hyttpersonalen eleganta nog att inte ta ifrån mig gåvorna utan det var bara att mumsa på. 🙂

I denna hytt ingår också en fri minibar som var försedd med två piccoloflaskor av fartygets mousserande vin, en coca cola samt mineralvatten.

Några småsaker att fila på…

Det enda jag hade att anmärka på var dels kylan, hytten var iskall vilket inte ens teknikerna som jag ringde efter kunde rå på. Det blev en kall natt. Det andra var hårfönen, en ålderdomlig sak vars slang dessutom släppte när jag försökte använda den.

Slangen släppte från handtaget som sitter kvar i ”hållaren”, som också är på- och av-switch för själva fönen.

Slangen räckte knappt fram till spegeln och min egen locktång jag hade med mig kunde jag inte heller använda. Det fanns varken eluttag vid den stora hallspegeln eller i badrummet (iaf inte för denna typ av pryl).

Jag, strax på väg för att testa Cinderellas julbord – som sedermera blev årets vinnare!

Med dessa två saker åtgärdade hade hytten fått full pott av mig, men Viking Line, åtgärdas detta har jag helt klart hittat min nya favvohytt! 😉

I eftermiddag är det dags för en ny Viking Line-kryssning och test av en ny hyttkategori. Häng med mig på instagram (@seafun.se) så får ni se vilket fartyg och vilken hytt… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier