Concierge Level Veranda på Oceania Vista

På min kryssning med Oceania Vista hade jag en Concierge Level Veranda (nr 8009) som var fantastiskt fin. Designen är elegant och ljus, och varje material – från gardiner, kuddar och ullmatta till lakan och handdukar, är påkostade och valda med omsorg. Den infällda belysningen bidrar också till den mysiga känslan i hytten.

Badrummet känns extra rymligt plus att hytten har en stor balkong som snarare upplevs som en terrass (särskilt i jämförelse med andra balkonghytter på fartygen i de största kryssningsklasserna). Den var så rymlig så istället för att gå till gymmet på morgonen för att göra min morgonyoga och stretch, gjorde jag den ute på den egna terrassen!

I hytten finns även tunna kashmirfiltar att svepa om sig om man sitter ute och tycker att det blir svalt.

Förutom det visella briljerar Oceania med omtänksamma detaljer (som må vara detaljer men har väldigt stor betydelse för välbefinnandet). Exempel på det är att det alltid finns vatten i hytten i en glasflaska som återanvänds, en annan är Tranquility-madrassen som sänker temperaturen med två grader när du sover. Lakanen är av högsta bomullskvalitet och har en trådtäthet på 1000 (hög trådtäthet ger mjuka, lena lakan som känns svala och behagliga mot huden). En flaska äkta champagne ( ) väntar också i hytten vid ankomst.

Omtanke i varje detalj

Det mest imponerande, som jag dessutom fick reda på av en slump, är att man till ullmattorna i hytterna avstått från att färga materialet. Istället har man använt ull från olika slags får som naturligt har skiftande färger (det finns ju vita får, svarta får, gråa etc). Anledningen är att minska risken för allergiska besvär hos gästerna som eventuellt skulle kunna komma annars av färgämnen.

I badrummet finns Bulgari-produkter, kombinerad schampo och duschcréme, body lotion och tvål. De doftar väldigt gott men till en annan kryssning kommer jag ta med eget schampo till mitt långa hår.

En fin detalj är den effektiva belysningen i spegeln som man slår på genom ett litet knapptryck direkt på spegeln. Utöver lådorna (en stängd och en öppen) under det rymliga handfatet finns ytterligare avställningsyta intill plus en helt separat möbel i hörnet intill dörren. Duschen är enorm, jag kunde sträcka ut armarna nästan helt på diagonalen. Ingen risk att man slår i här inte.

God sömn, en av Franks ”top prio”-frågor

Jag älskade allt med denna hytt förutom placeringen av vissa lådor; dels dem intill terrassen på ena sidan av skrivbordet. När mitt hyttsällskap satt där och jobbade hade jag svårt att ta mig förbi till mina kläder vilket var opraktiskt. Att ha en vägg aldeles bakom sig när man drar ut badrumslådan störde mig också lite. I övrigt är det väldigt gott om utrymme i badrummet men just där blev det lite trångt.

Krokar på väggen finns där man kan hänga av jacka, solhatt eller handväska och i garderoben finns även badrockar, tofflor och paraply. Minibaren ingår med alkoholfria drycker och i skåpet ovanför finns ett kassaskåp. El- och USB-uttag finns dels vid skrivbordet, dels vid sängen på vardera sida. Det känns som att de tänkt på allt och framför allt haft gästen i fokus.

I denna hytt sov jag som en prinsessa! Lite rolig kuriosa från dopkvällen då grundare Frank del Rio höll tal var att han berättade om tankarna med rederiet när han startade, han hade haft två saker i fokus. Det som var allra viktigast på en semester; god sömn och god mat!

Ytterligare förmåner

…man får när man har en hytt i Concierge Level;

  • Utökad lunch och middagsmeny från The Grand Dining Room via room service,
  • Fri tvättservice (upp till tre påsar per hytt),
  • Prioriterad påstigning, 
  • Tillgång till privat Concierge Lounge med läsk, kaffe och snacks,
  • Företräde att boka specialrestaurangerna,
  • Obegränsad tillgång Aquamar Spa Terrace,
  • iPad vid förfrågan att låna ombord,
  • Strandväska med Oceania Cruises logotype,
  • Strykservice av kläder vid påstigning,
  • Skoputsservice.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier