Corona-effekten på Östersjön – inställda linjer, fartyg och artister

Viking Gabriella, ett av få fartyg som fortfarande trafikerar Östersjön. Men hur länge till? Foto: Heidi Rovén.

Ja jag ska fortsätta min bloggserie från vår Jewel-kryssning, men vill bara sticka emellan först med en liten uppdatering för läget på Östersjön för den som missat det. Jag vet att många undrar vilka fartyg som ännu går, vilka inställda linjer man bör ha koll på och det är förståeligt, det är inte alltid lätt att hålla sig à jour med alla ändringar!

Gabriella uppe på Viking Lines hemsida

Igår var det rejält blåsigt här i Stockholmsregionen, en dag man var glad att inte vara ute till havs. Nu på morgonen klickade jag in på Viking Lines hemsida bland annat för att se ifall det tillkommit någon inställd avgång på grund av Corona, och där uppe till höger på sidan hade det då tillkommit en gul ruta om M/S Gabriella!

När jag klickade på sidan var det dock bara information om en försening på grund av vädret, så ännu verkar Viking Lines Helsingforslinjer gå som vanligt.

En enkel till Tallinn, tack

Som jag publicerade igår i Seafuns nyhetsflöde så är Tallinks Riga- och Tallinn-linjer inställda. Endast enkelbiljetter går att köpa för rutten Tallinn–Stockholm, försäljningen av kryssningsbiljetter är inställt till och med den 1 maj 2020. Godstransport på den här rutten kommer inte att beröras.

Även fast kryssningar inte omfattas av Regeringens beslut att begränsa sammankomster med över 500 deltagare, så ställs följande artist-spelningar på Silja Galaxy in (en del datum i listan har redan passerat):

  • 13 mars – Mohombi
  • 14 mars – Victor Crone & Paul Ray
  • 20 mars – Robin Bengtsson
  • 21 mars – Mendez
  • 27 mars – Anna Bergendahl
  • 28 mars – Klara Hammarström & Hanna Ferm

Ser vi ljuset i april?

Det går fortfarande att boka kryssningar till Helsingfors med både Silja Line och Viking Line, hos Silja med 30% rabatt. Birka Cruises ligger vid kaj och gör inga kryssningar åtminstone fram till 7 april. Eckerölinjen gör uppehåll till den 14 april. Om dessa datum kommer att hållas eller flyttas fram ytterligare återstår att se. Det är en tuff tid för resebranschen.

På mitt instagram-konto @seafun.se kan man låta sig inspireras och drömma sig bort – tillbaka eller fram i tiden då vi kan kryssa igen – följ mig gärna där! Seafun har också en Facebook-sida som du kan nå HÄR.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier