Craft Social – ny ölbar på Celebrity Cruises

Bilden ovan är lånad från Celebrity Cruises webbsida.

Celebrity Cruises satsar på öl, och i synnerhet hantverksöl. Det eleganta rederiet med ”modern luxury” som sin slogan har snappat upp att gästerna inte bara gillar vin och cocktails, utan att det bland deras gäster även finns många ölkännare.

När jag kryssade med nya fartyget Celebrity Apex tidigare i höstas passade jag självklart på att besöka deras nya ölbar Craft Social. Konceptet går också att hitta på Celebrity Equinox, Celebrity Silhouette samt – från och med våren 2022; Celebrity Beyond.

Inredningen är både avslappnad men samtidigt sofistikerad och går i mörka, ombonade färgnyanser med inslag av gult.

Ölentusiasten lär hitta mycket att botanisera bland. Craft Social har ett urval på över 40 olika sorters hantverksöl (totalt har Celebrity Apex 50 sorter). Den dyraste sorten heter Black Damnation och finns bara i en begränsad mängd om 2000 flaskor. Vill du prova den på Celebrity får du punga ut med 495 USD.

Ölprovningar från 15 USD

I denna ölbar anordnas även ölprovningar (en så kallad ”beer flight”) för mellan 10-20 USD beroende på vilka sorter man testar. En ölsommelier leder provningen och berättar om de olika sorterna. Jag var med på just en sådan ombord på Celebrity Apex, och på bilden nedan syns vår sommelier Stefan förbereda ölbrickorna.

Här är de fyra sorter som jag provade utvalda av Celebrity Apex ölsommelier Stefan.

  1. Orion, en ljus och lätt japansk lager som har tillsats av ris.
  2. Franziskaner, tysk öl av veteölstyp. Jag tyckte den smakade rökt korv!
  3. Dogfish Head – IPA (Indian Pale Ale). En dubbeljäst lager med lite koriander toner. Både blommig och mäktig, mycket smakrik.
  4. Echigo stout (från Japan), mörk och smakrik med lite espresso-smak.    

Craft Social har även en bred meny med annat, som kreativa cocktails, en à la carte-meny med gourmetmat och ”bar bites”.  Om ditt sällskap föredrar vin finns det såklart också, både på glas och flaska och då och då står live-underhållning på programmet.   

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier