Dagsbesök i Corralejo, Fuerteventura

fuerteventura1

Idag har vi haft en härlig dag på Fuerteventura! Den började dock med ett par frågetecken. När vi gick av i hamnen Puerto del Rosario vid 14-tiden var det nämligen tomt på både taxis och personal på informationsstället; de hade stängt klockan 11. Alltså hade vi varken någon att fråga eller taxi att transportera oss.

Reseskribent som jag är har jag förstås varit på ön förut, om än för länge sedan, och lite påläst är man ju, så jag hade några namn som klingade bekant i bakhuvudet; Corralejo, Morro Jable, Betancuria… Vi bestämde oss för att åka till Corralejo och så småningom dök en taxi upp som tog oss dit på en dryg halvtimme för 35 euro.

Musikanter i Corralejo, Fuerteventura
Musikanter i Corralejo, Fuerteventura

Corralejo är en liten by längst upp i norr på ön nära den kända nationalparken Dunas de Corralejo. De mäktiga sandmassorna vid havet är fascinerande och många strövar bara omkring här och tar in vidderna. Sanden blåser in från Sahara, så det är faktiskt ett stycke Afrika man trampar omkring i. Den honungsgula sanden har här och där inslag av kolsvart lavasten, men mestadels är det bara den lena sanden som brer ut sig och böljar fram mjukt i fårade dyner. Det är kul och klart värt ett stopp.

Vi åkte också in i själva Corralejo och strövade omkring längs vattnet, stränderna och förbi alla charmiga krogar och barer vända mot havet. Här fanns sandskulptörer, solbadare, barn som sparkade boll på stranden (särskilt roligt eftersom där fanns en skylt som sa att man inte fick det) och ungdomsgäng som hade bänkat sig på ställena med den billigaste ölen.
Det fanns också ett par lite trendigare ställen som terrassen med vita, breda soffor och loungekänsla och trevliga utomhusserveringar som den med ett charmigt fyrmannaband som stod ute på kajkanten och sjöng med havet som fond, vända mot restauranggästerna i solen.

Vinden är ständigt närvarande vilket gör att man inte känner hur stark solen är, ett tips är att inte missa solkrämen. Vi känner oss också alla lite sandiga och saltiga efter dagen, precis som det ska vara. Förutom lite av ”las dunas” skvalpandes i skorna har vi en härlig känsla med oss av dagen, ett klart bra första stopp på vår kanariekryssning!

En kommentar på “Dagsbesök i Corralejo, Fuerteventura

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier