a3ed43b97a503a53_org
M/S Eckerö, foto: Eckerölinjen.

För några helger sedan var vi tillbaka till Åland. Denna gång gjorde vi en liten biltur upp till charmiga Grisslehamn och tog Eckerölinjen över. Förutom att det är löjligt billigt (40 kronor per person enkel resa, barn under 12 år åker gratis i föräldrars sällskap, bil från 150 kronor) var det extra praktiskt eftersom målet för vår resa var Smartpark, en ny äventyrs-/aktivitetspark för barn som ligger just på Eckerö.

Vi har besökt den en gång tidigare i sommar, men då i duggregn och kyla. Nu ville vi ge den en chans till och hoppades på solsken så att äldste sonen även skulle kunna roa sig i vattenparken med skeppsbrotts-/pirattema. 🙂

Det var riktigt länge sedan jag åkte med Eckerölinjen så minnet och erfarenhetsbanken behövde definitivt uppdateras. Fartyget M/S Eckerö är av mindre slag och mer som en bilfärja som tar semesterfirare och bofasta över på ett kick. Färden tar bara två timmar och under denna tid hade vi fullt upp med att hinna äta och shoppa.

Eckerö buffé
Buffé Bornholm, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Själva incheckningen var smidig. Alla utom chauffören fick hoppa ur och gå på men det gjorde inget utan var snarare bara bättre än att behöva krångla upp med barnvagn etc. från bildäck. Väl ombord sammanstrålade hela familjen och gjorde en snabb räd i taxfreen för att sedan kunna äta i lugn och ro.

IMG_0715_1
Eckerölinjen har stor taxfree med lite av varje.

Eftersom frukosten intagits tidigt smakade det bra att äta brunch när vi kom ombord. Buffé Bornholm hade ett generöst utbud med tanke på fartygets storlek. Där fanns allt det traditionella som sill, lax, kallskuret, köttbullar, prinskorv, pasta, grönsaker och sallader men också grytor och typisk frukostmat som fil och flingor samt flera smarriga efterrätter som exempelvis munkar, wienerbröd, rocky road och pannkakor.

eckerölinjen-pussel
Jag med mina två guldklimpar! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Ingen buffé till havs är väl av det lugna slaget, även här var ljudnivån och tempot högt, men allt smakade jättebra och servicen var trevlig! Snälla som de var uppmärksammade de att vi hade barn också och kom förbi vårt bord med ett pussel. Jättegulligt av dem!

I nästa inlägg ska jag berätta om hemfärden och vår måltid i deras à la carte-restaurang Rospiggen!

2 kommentarer på “Dagsbesök till Eckerö

    1. Håller helt med om att de har väldigt god mat. 🙂 Om allt blir som tänkt kommer jag snart och besöker Åland också. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier