Den icke-kompletta kvartetten

Queen Victoria, pressbild Cunard.

Fram till maj 2024 finns tre ”drottningar” i Cunards flotta. Då lanseras den fjärde, Queen Anne, som jag nyligen var och besökte på varvet i Venedig. Har ni missat detta och är nyfikna finns en video att se om besöket:

Cunard’s new cruise ship Queen Anne at the shipyard in Venice

Det ska bli spännande när det nya fartyget kommer, men det finns en sak som stör mig. Att jag aldrig har kryssat med Queen Victoria. Till dess är kvartetten upplevelsemässigt för mig inte komplett!

Queen Victoria, privat bild från fartygsbesöket 2013.

Jag tog min första Cunard-kryssning 2013, redan för 10 år sedan alltså. Samma år var jag på en fartygsvisning av Queen Victoria. Totalt har jag bara kryssat med Cunard tre gånger; två gånger med Queen Mary 2 och en gång med Queen Elizabeth. Alla väldigt fina upplevelser.

Queen Victoria, privat bild från fartygsbesöket 2013.

Eftersom detta var ganska tidigt i min ”kryssningskarriär” så gjorde erfarenheterna förstås stort intryck. Dessutom känns Cunard som det närmaste man idag kommer en kryssning med en air av ”den gamla eran”. Värt att nämna är också att Queen Victoria fick en uppfräschning för nätta 54 miljoner USD år 2017.

Missförstå mig inte, en kryssning med Cunard är modern, men med den stil och elegans som i alla fall jag förknippar med dåtida transatlantiska kryssningar. Ikoniska Cunard är på många sätt ett unikt rederi med sin 180-år långa maritima kryssningshistoria vilket jag älskar, och många med mig vet jag. Jag har faktiskt bekanta som aldrig skulle sätta sin fot på något annat rederi.

Fäktning till havs

Ända sedan jag såg Bond-filmen Die Another Day med Madonna i rollen som fäktningsinstruktör har jag suktat efter att få en lektion i samma sport. Om än gärna med en lite mindre mordisk lärare.

Och även om Bond har föga att göra med en Cunard-kryssning vill jag såklart gärna förlägga upplevelsen till havs när det nu är möjligt.

Queen Victoria, pressbild Cunard.

Queen Victoria var till en början det enda fartyget som erbjöd möjligheten att ta en lektion i fäktning, men numera har jag hört att det går att göra det ombord på (för närvarande) alla tre drottningarna. Cunard är mig veterligen det enda kryssningsrederi som har denna aktivitet men vet du något annat, snälla lämna en kommentar och berätta. 🙂

Fakta om Queen Victoria

Lite korta fakta. Queen Victoria kan ta 2061 passagerare och har en besättning på 913. Den som kan förhållandena gäster: besättning på de större fartygen ser genast att det här är ganska få gäster per besättningsmedlem, närmare bestämt bara drygt 2,25. Riktigt bra för ett fartyg i denna storlek, med denna prislapp!

Sommaren 2024 kan man njuta av Medelhavets pärlor i både Spanien, Frankrike och Italien på veckolånga kryssningar från cirka 8042 kronor per person i en insideshytt. Detta är ett specialpris som bara går att boka till den 4 december.

Passa på säger jag som sett att priserna kan förändras snabbt när de lediga hytterna minskar (och inte minst är flygpriserna bäst när man bokar i god tid i förväg). Boka kan den som vill göra här (affiliate-länk).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier