Londonhippa Molton Brown finns även till havs

NEW_umappe_40TH_ANNIVERSARY-GROUP-PRINT

Gårdagens eftermiddag spenderade jag på på det brittiska residenset i Stockholm. Den fantastiska villan ligger vackert vid vattnet i Diplomatstaden. Ambassadörsparet Paul och Nicola Johnston tog själv emot, liksom flertalet representanter från Dermarome och företaget Molton Brown, vars 40-års jubileum vi var där för att fira.

Molton Brown startade i London 1973. Bland produkterna hittar man bad- och duschkräm, body lotions, doftljus, hand- och hårvård samt hudvård (som dock inte finns i Sverige än). Alla produkter är skapade med distinkta och exotiska dofter utvunna från naturliga produkter som man sökt världen runt efter. Inte konstigt då att världens välberesta konnässörer fastnar för såväl de flotta produkterna som dess dofter, och att man hittar dem i badrummen på såväl förstklassiga hotell och spaanläggningar – som kryssningsfartyg!

Självklart kunde man fräscha upp sig på residensets gästtoalett med de nya juldofterna från Molton Brown, och vi fick även prova den nya jubileumsdoften Patchouli & Saffron som kommer i begränsad upplaga. Flitig resenär som jag är var det dock specialkitet GLOBAL som jag fastnade för. Här hittar man 10 stycken 50ml-förpackningar av Molton Brown väldoftande duschgeléer som alla även kan användas i badet. Den klara favoriten är heavenly gingerlily tätt följd av energising seamoss

Innan jag gick fick jag mig också en pratstund med den brittiska ambassadörsfrun Nicola Johnston som visade sig vara en hängiven kryssare! Bland annat pratade hon sig varm om en Cunard-kryssning hon gjort med sin man Paul förra året då de tog Queen Mary 2 längs de norska fjordarna.

QM2_19517retouch

Hon avslöjade också att deras svenska vänner inte var riktigt lika införstådda med tjusningen över att kryssa och snarare tittade lite konstigt på dem när de berättade vad de gjort på semestern. Ja, vi svenskar ligger helt enkelt lite efter! När ska det gå upp för fler hur härligt det är med en semester till havs och hur berikande det kan vara? Själv tycker jag kombinationen av ”det bekväma äventyret”, det slappa i att slippa välja om jag inte orkar tänka (det mesta är serverat och framdukat) och samtidigt valfriheten och det breda utbudet om jag faktiskt VILL välja – är fenomenal.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier