17358

Knappt har vi klivit av från Queen Elizabeth och redan har vi börjat fundera på att göra en transatlantisk kryssning med Cunards flaggskepp (!) Queen Mary 2. Proffsrådet är att undvika november och april då risken för oväder är större, men å andra sidan har jag hört dem som korsat Atlanten massor av gånger – även i november – och njutit av ett spegelblankt hav. Vädret låter sig som vi vet inte styras…

En annan sak att ta ställning till är om man ska börja eller avsluta kryssningen i New York. Båda hållen har sina fördelar men vi lutar åt att börja i Southampton och avsluta i New York, då betar man av tidskillnaden successivt under resans gång och är pigg och fräsch när man kommer fram. Faktum är att man i praktiken får 25-timmar långa dygn vilket ju är suveränt – mer njutning på vägen!

Planen är därför nu att vänta till nästa vår, och då börja det transatlantiska äventyret i Southampton. Tänk att möta New York på försommaren, vad härligt! Perfekt också om man vill passa på att göra lite sightseeing innan det bär av hemåt, innan det hunnit bli för hett. Nu närmast är det dock Karibien som står på kryssningsprogrammet, mer om det längre fram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier