Dryckespaket – en tveksam trend

dryckespaket2

Allt fler rederier bakar ihop olika dryckespaket för sina gäster. Det kan vara vinpaket, drinkpaket, kaffepaket eller paket med tillgång till absolut allt som finns att dricka för den som är extra törstig.

Dryckespaketen är ett tillval som man köper till, om man vill, och om man ser till vad som ingår så är det oftast prisvärt. Det är ju förstås uträknat så att man ska tjäna på det. Problemet är att man måste sätta i sig väldigt mycket dryck för att det ska bli just prisvärt.

Ju mer du dricker desto mer tjänar du alltså, och om det bygger på alkoholhaltig dryck…eller sockerbaserad för den delen…då bör man ta sig en funderare om det verkligen är så bra. För vem vill vara redlöst berusad på sin semester och riskera att man inte minns något av den? Eller hinka i sig socker som blir till meningslösa kalorier i kroppen?

En person som arbetar i branschen, och därför vill vara anonym, varnar för paketen och menar att kunderna måste bli mer uppmärksamma. Vi vill göra detsamma. Vi säger inte att alla är dåliga (en del är faktiskt måttligt uppbyggda), men även om det kan kännas lyxigt att ha allt förbetalt så fråga dig om du verkligen får i dig den mängd som krävs för att du ska tjäna på det. Blir svaret ja kanske du ska dra ner på drickandet istället.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier