En dag i land på La Palma

La Palma
La Palma

Det kändes väldigt bra att fortfarande vara ombord när vi vaknade upp på vår sjätte kryssningsdag på fartyget MSC Armonia. Vi hade lagt till på La Palma, den nordvästligaste och en av de minsta Kanarieöarna, och solen sken med full styrka när vi gick av för att upptäcka omgivningarna.

Gårdagen, då vi inte nästan missade fartyget utan faktiskt missade det (men mirakulöst lyckades komma ombord igen) hade nog tagit på krafterna, eller så var det hotelldirektören Vincenzo di Simones uppmaning om en extra drink som gjorde sig påmind. I vilket fall la vi ribban lite lägre, och bestämde oss för att bara strosa runt i huvudstan; Santa Cruz de la Palma, och känna in atmosfären.

Utan karta och med bara den inre kompassen påslagen hittade vi snabbt stans mysiga huvudgata (en sådan finns alltid). Det var föresten inte riktigt sant; dels var det bara att följa en blåmålad linje i marken som enkelt ledde in till stadskärnan, dels frågade vi faktiskt några gubbar som satt på en mur och språkade (några sådana finns alltid också).

Jag vet inte hur det är i de spanska städerna på fastlandet, men på de kanariska öarna hittar man ofta eleganta kläd- och skobutik innanför de ruffiga, slitna husfasaderna. Jag älskar kontrasten. Mycket var stängt (vi glömde bort den obligatoriska siestan mitt på dagen då butikerna är stängda fram till 17-tiden) men United Colors of Benetton höll öppet – och där hade de superrea! Barnkläderna började på ynka 1 euro…

Det dröjde länge innan jag kom ut igen med fulla kassar helt utan tanke på hur jag skulle lösa bagagevikten på hemresan. Men har man missat avgången till ett helt kryssningsfartyg och lyckats ta sig ombord igen känns sådana problem ganska triviala, och därmed helt okej att ignorera. Det löser sig helt enkelt! Som så mycket annat :-).

Resten av gatan var också väldigt mysig med butiker, serveringar och en katedral med palmer utanför. En bra bit in på den här gatan kan den uppmärksamme hitta en skylt; ”Balcones tipicos” och följa pilen. Längs Avenida Maritima finns flera av de sirliga träbalkonger som man också hittar på andra kanarieöar, exempelvis Teneriffa.

Rederiet MSC Cruises (som vi reste med denna gång) ordnar också flera utflykter för den som vill se mer av ön, som också ska vara bra för den som vill vandra.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier