Solarium
Till den asiatiskt inspirerade badavdelningen har bara vuxna tillträde. Inget stoj o stim här alltså, bara lugn och ro. Foto: Royal Caribbean.

Idag har jag varit ombord på kryssningfartyget Jewel of the Seas som låg inne i Stockholms hamn, alldeles vid den nya kryssningsterminalen i Frihamnen. Fartyget togs i drift i maj 2004, vilket förstås märks på inredningen och hytter (fräscht och smakfullt). Självklart såg jag också till att spana in spaavdelningen Jewel Day Spa lite extra…

Thermal suite är en särskild avdelning som består av ångbastu, aromabastu (stack in huvudet…mmm det doftade ljuvligt av lavendel), torrbastu och som dessutom har en isfontän när man vill svalka av sig samt en dusch där man kan välja på en avkylande upplevelse eller tropiskt regn. Dessutom finns uppvärmda, kroppsformade mosaikbäddar att koppla av på. Dem gillar jag verkligen, i en sådan är det lätt att dåsa bort och koppla av utan att man behöver känna sig frusen. Entrén till Thermal Suite kostar 20 US-dollar per dag, men det blir billigare om man köper ett flerdagarspass. Den som inte vill betala något extra kan ändå ta sig en bastu, då inifrån respektive omklädningsrum som har både ång- och torrbastu.

Spabehandlingarna utförs med Elemis-produkter och jag har själv erfarenhet sedan tidigare av till exempel Ionithermie cellulite Reduction Program – grymt effektiv, även om den är en utmaning att genomföra(lida?)…du kopplas upp med strömplattor som stimulerar kroppen att frigöra överflödig vätska…men det är som de säger; man får lida pin för att bli fin!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier