ms Eurodam  Tamarind Tree-2

Idag är det dags för vårt fartygsbesök på Eurodam i Frihamnen i Stockholm. Vi har blivit inbjudna att delta vid ett visningsevent där vi ska få en rundvisning samt prova på allt från barmenyn till gourmetrestaurangen Tamarind och se en show.

Visst hade det bästa varit om vi hade kunnat checka in i en hytt och efter eventet stanna kvar och segla vidare, men jag är säker på att kvällen blir väldigt trevlig ändå ;-).

Holland America Line är ett rederi i premiumsegmentet med 15 fartyg som årligen gör mer än 500 kryssningar till 415 hamnar i 98 länder. Utbudet består av allt från endagsresor till världenruntkryssningar på over 100 dagar. Ytterligare ett fartyg är beställt av varvet Fincantieri i Italien och ska levereras i februari 2016.

Förra året firade rederiet 140-års jubileum. Från början hette de Netherlands-America Steamship Company. Det blev senare känt som Holland America Line eftersom de hade sitt huvudkontor I Rotterdam i Nederländerna och hade turer till Amerika. Sedan 1989 är rederiet en del av Carnival-gruppen där även P&O Cruises, Cunard, Princess Cruises, Seabourn Cruise Line, Carnival Cruises, AIDA och Costa ingår.

Fartyget Eurodam kom 2008 och kan ta 2104 passagerare. Det är just nu rederiets näst nyaste fartyg, det nyaste är Nieuw Amsterdam från 2010. Just dessa två fartyg är också de enda som har specialrestaurangen Tamarind där vi ska äta ikväll.

Tamarind har en asiatisk meny som serveras vid lunch och middag. Middagsreservationer kostar extra under en kryssning medan luncherna ingår. De kan då bestå av dim sum, soppa, sallad och dessert. Här är ett exempel på hur en middagsmeny kan se ut.

Vi ser också fram emot den efterföljande showen med BB King-tema i Eurodams särskilda klubb tillägnad jazzlegenden. Det blir säkert bra, men kan aldrig slå när vi 2006 såg honom live under festivalen Jazz à Juan i Juan-les-Pins på franska rivieran. Det var fenomenalt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier