Fartygsvisning av Norwegian Jewel

Idag var jag på en visning av kryssningsfartyget Norwegian Jewel, anordnat av den svenska kryssningsspecialisten Wondercruises. Som alltid när det gäller spacenter till havs (i alla fall i 99% av fallen) var det Steiner som drev det, vilket i sin tur betyder Elemis-behandlingar.

Treatment Room #13

Deras ”signature treatments” är Aroma Stone Therapy (stenmassage med aromaolja) och Ionithermie, en fransk uppstramande detoxbehandling som jag provat och kan intyga att den fungerar. För bestående resultat krävs förstås upprepade behandlingar och uppföljning när man kommer hem, men för en omedelbart slankare känsla (och look) så rekommenderar jag den absolut. Om man har råd. För om kryssningar generellt är billigt inklusive shoppingen ombord, så är spabehandlingar på kryssningsfartyg det inte: 50-min behandlingarna kostar närmare 1000-lappen.

Hellre skulle jag då kosta på mig att slappa en dag i deras thermal suite som var ljus och fräsch, inredd i vitt och aquagröna toner. Det kostar ca 130 kr för en dags inträde och inkluderar då tillgång till ett relaxrum med vilsängar, uppvärmda mosaikbäddar, pool med jetstrålemassage, duschar mm samt att det finns ytterligare rum endast för damer/herrar med bastu, tropiska duschar, jacuzzi mm.

Sugen på att kryssa är jag alltid och Norwegian Jewel är ett trivsamt val. Deras grej är vad de kallar ”freestyle cruising” vilket innebär att man är helt fri att äta när man vill, var man vill, med vem man vill. Med 12 restauranger ombord finns det dessutom en hel del att välja på. Tur att man kan motverka effekten i gymmet ombord, och så med hjälp av den där slankande behandlingen då…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier