Fem frågor som hjälper dig att hitta rätt kryssning

Celebrity Millennium, poolek

1. Vem ska du resa med?
Reser du med till exempel mamma eller en vän kan det kännas avigt att vistas på ett litet, intimt kryssningsfartyg som mest har smekmånadspar ombord. Är ni en familj med barn så är det också skönt om fartyget vänder sig till barnfamiljer så ni slipper oroa er för att barnen stör eller har tråkigt.

2. Vilken sorts stämning vill du ha ombord?
Är du ute efter lugn och ro, eller söker du en maxad partysemester med så mycket hålligång som möjligt? Vilda poollekar, singelgames och dunkande disco är bortkastat om du mest av allt vill varva ner. På samma sätt vill inte kompisgänget som sett fram emot att släppa loss upptäcka att höjdpunkterna på programmet är afternoon tea och eftermiddagsbingo.

3. Vad vill du uppleva iland?
Studera rutten och se till att den i största mån överensstämmer med dina intressen så ökar du chanserna till en drömsemester. De flesta rutter har dock lite av allt, både destinationer med historiska sevärdheter, storstäder med bra shopping och fina sandstränder.

4. När på året vill du kryssa?
När du konsulterat din egen almanacka, tänk då också på att valet av tidpunkt påverkar klientel och stämning ombord. Vill du ha en fullspäckad kryssning med tempo, liv och rörelse – välj en kryssning i högsäsong. Vill man festa och dansa är det förstås roligare om man inte är de enda på dansgolvet. Har man barn kan det vara kul att det är många andra barnfamiljer ombord, följ då skollov och helger.

5. Hur länge vill du kryssa?
För förstagångskryssaren kan det kännas tryggt att börja med en kortkryss för att pröva på om man alls gillar det. Då har man varken behövt lägga mycket tid eller pengar. Har man valt ett kryssningsvatten långt bort kan det å andra sidan kännas motiverande att stanna ombord längre, på grund av avstånd och många flygtimmar. Värt att tänka på är att genomsnittsåldern ombord på en längre kryssning tenderar att vara högre och vice versa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier