Fin rutt och bra logistik med Allure of the Seas

allure-shuttle-service

Allure of the Seas har en riktigt fin rutt i sommar i Medelhavet. Lyssna bara på detta: flexibel avgångshamn mellan Barcelona och Rom (Civitavecchia) och sedan stopp i Neapel, Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia och så en dag till havs (vilken man behöver om man även ska hinna se och uppleva fartyget!).

Ytterligare en sak som varit bra är deras shuttleservice. Tänk er själva att ordna så att det alltid finns bussar som transporterar passagerarna från fartygets position i en hamn som kanske inte är den mest centrala (Allure of the Seas är ju trots allt världens största fartyg!) och själva centrum på destinationen.

Visst, bussarna har inte varit gratis men det tycker jag heller inte att man kan förvänta sig på en kryssning med 6000 passagerare. Men det har alltid funnits (eller kommit inom en kvart) en buss som vi direkt fått plats på och som tagit oss smidigt till respektive destinations citykärna. Biljetterna har oftast kostat mellan 3-5 euro tur och retur per person vilket känts billigt med tanke på att en taxi oftast kostat det tredubbla – enkel väg. Undantaget var Marseilles där shuttlebussen kostade 23 USD (!) och påstods ta 45 minuter (fast sedan hörde jag att det snarare rörde sig om 20 minuter men att de ville undvika att folk blev försenade).

De gånger vi har köpt biljetter har vi gjort det i kryssningsterminalen eller av någon som stått precis utanför bussen när vi kommit, allt har flutit väldigt smidigt både dit och åter till fartyget och vi har pratat om just detta, vilken logistik som krävs för att beräkna att det finns tillräckligt med bussar på plats hela tiden för att alla ska komma från och tillbaka till fartyget i tid.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier