Följ med in i lyxavdelningen The Haven

The Haven på Norwegian Escape. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När vi sist var på ännu en av alla våra drömkryssningar i Karibien, denna gång med Norwegian Escape, blev vi inbjudna på mingel i VIP-avdelningen The Haven. Detta är en sluten lyxavdelning på fartyget med egna sviter, egen concierge, egen poolavdelning och egen restaurang. Ja till och med egen butler som hjälper till med allt man önskar 24 timmar om dygnet!

Mingel och VIP-cocktail

Mingel och VIP-cocktail med kaptenen och alla officerarna på Norwegian Escape. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Miljön på The Haven är luftig och skön, här med cabanas och inomhuspooler. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Lille Theodor fick vara med också, fin i sin smoking-body! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Lyx inom lyxen

Vitsen att välja detta koncept framför ett mindre lyxfartyg, är att du fortfarande har det breda utbudet som ett stort fartyg har, men kan dra dig tillbaka till din egen lyxavdelning för lugn och ro och samma toppservice som man har på ett mindre lyxfartyg.

Läcker bar inne på The Haven. Pressbild Norwegian Cruise Line.

Att någon gång kryssa och bo i en hytt på The Haven är en dröm jag har haft i många, många år! Tänk att checka in i en Family Villa med flera rum, balkong och eget rum med tv och separat badrum för barnen…

Förutom på Norwegian Escape finns denna hyttkategori också på fartygen Norwegian Getaway, Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Gem, Norwegian Jade, Norwegian Jewel, Norwegian Bliss, och Norwegian Pearl.

Så här kan vardagsrummet se ut i en Family Villa, en av hyttkategorierna på The Haven. Pressbild Norwegian Cruise Line.

Svensk (och åländsk) besättning

Men tillbaka till den trevliga mingelkvällen på vår Norwegian Escape-kryssning. Det var här jag först träffade fartygets svenske kapten, Gunnar Hammerin, och den åländske maskinchefen Jerker Åkerman som jag lustigt nog hade träffat förut på andra fartyg! Vi hängde faktiskt en hel del sedan under veckan, bland annat utmanade han mig på att åka vattenrutschkanan med fritt fall ombord; Aqua Loop! Mer om det senare… 😉

Från vänster: Jerker Åkerman, maskinchef på Norwegian Escape, jag (Heidi) och så högste befälhavaren, kapten Gunnar Hammerin. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Miljöerna i The Haven är eleganta och tjusiga, som sig bör. Man vill bara stanna kvar! En flott bar, en pool med jacuzzis, dedikerad personal… Senare fick vi faktiskt också äta i restaurangen, trots att vi inte hörde till gästerna inne på The Haven.

The Haven Restaurant

Kolla särskilt in taket, som en blå himmel med de där upplysta blå glasbitarna i olika nivåer…! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Menyn bjöd på mycket läckert, att bestämma sig var inte helt lätt…!
Så här såg räkcocktailen ut. Jag älskar flotta middagar som får ta tid!

Ett unikt tillfälle med andra ord att spana in och smaka sig fram till om det var bättre där än ”nere bland de dödliga” i de vanliga restaurangerna! Och om vi säger så här; jag skulle inte ha något emot att äta där igen…!

Pilgrimsmussla hör till mina favoriter… (Foto: Kristofer Scheiderbauer).
…liksom surf and turf! Här med räkor istället för det annars mer vanliga inslaget hummer. Foto: K. Scheiderbauer
En chokladdessert efter middagen kan liksom aldrig bli fel.
Denna variant bestod av glass och krämiga lager mellan tunna chokladblad. Flott! Foto: Kristofer Scheiderbauer

Lyxavdelningarna, en trend

Under tiden som jag fortsätter drömma om att en gång kanske, kanske få uppleva The Haven mer first-hand, så kan jag tipsa om att Norwegian Cruise Line inte är ensamma om att ha en privat lyxavdelning på fartyget. MSC Cruises har det också, hos dem kallas det Yacht Club. Jag skulle vilja påstå att dessa ”ship within the ship”-avdelningar som de populärt brukar benämnas, är en uppåtgående trend som vi lär få se mer av.

Pressbild Norwegian Cruise Line.

Hur känner du; skulle du vilja prova att bo såhär?

En kommentar på “Följ med in i lyxavdelningen The Haven

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier