Fördelar och fakta om dryckespaketen på P&O Cruises

Först och främst. Man måste inte köpa ett dryckespaket, det går utmärkt att betala per styck bara för det man beställer. Men, om du hör till dem som gärna vill ha ett dryckespaket på din kryssning, då är detta ett inlägg för dig! Och det finns flera fördelar. Här är vad som gäller när du ska boka en kryssning med P&O Cruises (affiliatelänk).

Är man intresserad av att ha ett paket där alkoholhaltiga drycker ingår har man Classic och Deluxe att välja på. Classic kostar 44,95£/dag och Deluxe 54,95£/dag. Med den svaga svenska kronan nu skulle det bli ungefär 640 kronor för det klassiska och nästan 790 kronor för Deluxe (per dag).

Hör man till dem som dricker måttligt med kanske en specialkaffe på morgon och eftermiddag, en öl eller ett glas vin till maten plus ytterligare ett par glas till middagen kan man lika gärna betala per styck för det man köper, i alla fall om man vill spara pengar.

Ett litet glas vin (175 ml) kostar mellan 5,75 – 7,15£, en öl runt 5£ och drinkar runt 7-8£. Vatten behöver man inte köpa, det finns stationer där man kan fylla på sin flaska, och isvatten ingår till maten. (Svagt) kaffe och te finns också och ingår. Specialkaffe (cappucchino, espresso osv.) får man betala extra för.

En av flera fördelar: gratis dricka till barnen

Om man reser med barn, och de vuxna har ett av de två dyrare dryckespaketen, så bjuder P&O Cruises på paketet ”Refresh” för barnen (värde: 10,95 £ per dag)! Riktigt bra! Vi visste inte detta utan blev positivt överraskade när de sa det. I detta paket ingår juicer på tetra och läsk på kran (ej burk/flaska). Vuxna kan också beställa detta, såvida du inte delar hytt med någon som väljer ett dyrare paket. Alla vuxna i samma hytt måste ha samma paket.

De har ytterligare ett paket som kallas ” The Alcohol-free drinks package”. Det kostar 24.95£ per person och dag. I detta paket ingår allt som man får i ”Refresh” samt alkoholfria cocktails och olika slags kaffe, varm choklad, mineralvatten. Även läsk och alkoholfri öl ingår.

Om en i hytten har dryckespaket måste alla i hytten ha det. Det är så vitt jag vet standard för alla rederier. Eftersom jag och min man var i olika hytter kunde vi ha olika paket, vilket var intressant att testa. Ibland sneglade jag avundsjukt på hans bredare utbud (märkta med ett D i menyn, D som i Deluxe) men Classic hade ett så pass bra utbud att det var fullt tillräckligt (om man inte vet med sig att man vill ha ”just det och det”).

Bättre viner

Ibland ingår samma vin i båda dryckespaketen men i Classic får man bara beställa det lilla glaset medan någon med Deluxe kan beställa ett stort glas. Däremot kan man beställa ett glas till när det första är slut…så här spelar det verkligen mindre roll. I Deluxe ingår ett bredare vinutbud, men jag tyckte vinerna var bra även i Classic.

Vinerna var överlag flera pinnhål över ”enklaste husvinet” som vi fått hos vissa andra rederier (där de visserligen också har billigare dryckespaket). De dyraste vinerna ingår inte i något dryckespaket, för dem får man betala extra. Tips! Har du Classic eller Deluxe får du 20% rabatt på alla drycker du beställer som inte ingår. 

Ytterligare en sak som kan vara bra att känna till är att vi inte fick göra flera beställningar på en gång. Till exempel hade man därför inte kunnat göra sin egen lilla vinprovning. Ett glas åt gången, sedan efter en stund kunde man beställa mer av något. Och självklart får man inte beställa åt varandra (om man nu inte har samma dryckespaket, då kan jag inte se att det skulle spela någon roll) eller ge bort det som ingår på ens dryckespaket. Vidare tror jag det finns ett tak på 15 drinkar/glas per dag, men vem kommer upp i det? Ingen som sedan hittar tillbaka till sin hytt i alla fall…

Läkarintyg kan behövas

Jag frågade också vad som händer om någon som vill dricka vin/drinkar etc, reser med någon som inte vill det? Kan den som vill ha alkoholfritt då välja ett sådant paket? Svaret är nej. Såvida man inte har läkarintyg på att det är av medicinska skäl, eller är uppenbart gravid! Då går det bra. 🙂

En sista sak som kan vara bra att veta: bokar man dryckespaketet i förväg (hemifrån via deras hemsida) får man 10% rabatt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier