_MG_2775_1.psd

Jag och min fotograf har precis klivit ombord och checkat in i vår härliga lyxsvit. Redan i terminalen fick vi känna på Birkas nya VIP-hörna för svitgäster där man kan sitta och ta det lugnt före avgång och slippa trängas.

Väl där blev vi uppmötta av ingen mindre än befälhavaren själv, Johan Lindblom. Kaptenen eskorterade oss till vår svit och visade oss också Birkas nyrenoverade designhytter.

_MG_2761_1

Hytterna är designade av formgivaren Alexander Lervik och till en början renoveras 20 insideshytter samt handikapphytterna. Stilen var verkligen superfin och fräsch, nu är jag ju väldigt nöjd i vår exklusiva svit men jag kan absolut tänka mig att bo i en sådan en annan gång även om den var utan fönster och hade lite compact living-känsla 🙂 . Men hur mycket space behöver man under 22 timmar när man ändå bara sover i hytten?

Kaptenen, vår nya vän Johan, har precis annonserat ut att det blir en fin lugn kryssning till havs vilket var skönt att höra. Senare ikväll ska vi testa julbordet som det faktiskt var premiär för igår! Köksmästarna ska presentera härligheterna för oss också innan alla andra släpps in.

Kapten Johan Lindblom och jag!

Jag har sett hela listan med alla rätter och kunde räkna till 88 saker som dukas fram! Men då har jag räknat med bröd och sådant som dadlar och ostar också. I vilket fall så lär vi bli mätta 🙂 .

Även om det inte är det som är syftet…denna kryssning är för att testa kvaliteten och hur fräscht och smakfullt det är. Nio sorters sillar ska finnas inklusive Årets sill från Klädesholmen som i år är smaksatt med björnbär och grönpeppar. Men allt det där blir senare ikväll…nu först ska vi njuta av champagnen som väntade i minibaren och vyn ut från våra runda dubbelfönster medan Stockholms upplysta inlopp passerar revy.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier