Första bilderna på Birkas nya däck 5

Pressbild, Birka.

Idag skulle jag egentligen klivit ombord på Birka för en privat visning av däck 5 som nyligen renoverats. Bilder har redan börjat cirkulera i sociala medier och intresset bland Birkas trogna stammisar är stort!

Jag har märkt att när det gäller fartygen på Östersjön verkar det finnas olika ”läger”. Varje fartyg har sin fans och gillar man Cinderella (eller ”Cindy” som stammisarna säger) så åker man förmodligen inte Birka. Man väljer, och håller sig trogen.

En gång Birka, alltid Birka?

Tills man ändrar sig kanske jag ska säga… för lojaliteten tycks också ganska flyktig! Ändras minsta lilla detalj som ju var så perfekt förut (för någon men inte för någon annan) ja då är man inte sen att högljutt klaga och vända ryggen till. Då favoriserar man gärna snabbt ett annat rederi och dess dygnskryssare!

Framförallt gäller detta Cinderella och Birka tror jag, inte lika mycket Galaxy – men jag kan förstås ha fel. I vilket fall ska jag inte svika mitt löfte att återkomma idag med bilder på fartygets däck 5. Självklart har jag sett till att vaska fram sådana TROTS att jag inte varit ombord än och sett det med egna ögon. Sjukdom (inte min) har gjort att visningen ställdes in i sista stund, synd men nödvändigt.

Tumme upp eller ner?

Mina personliga åsikter får ni alltså vänta på, förmodligen bara till nästa vecka om allt går vägen. Till dess bjuder jag på följande innan jag tagit egna bilder. Bu eller bä, hiss eller diss, flipp eller flopp? Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker så här långt!

Backstage Bar.
Backstage Nightclub.
Lobbyn har fått en färgglad matta med prickar.
Butiken Details har också fräschats upp, både vad gäller varor och inredning.

2 kommentarer på “Första bilderna på Birkas nya däck 5

 1. Tyvärr var inte lobby med Café och Details ens färdigbyggd när jag reste 18/1, så förutom byggarbetsplatsen, fanns inte så mycket mer att titta på än Nattklubben, som inte hellr var färdig, men i vart fall öppen några timmar. Och resultatet i Nattklubben blev bra i vart fall. Givetvis snyggt, men det tråkiga är att iom renoveroingarna så liknar fartygen också på ett sätt mer och mer varandra. Liknande möbelval, samma belysnings lösningar, liknande design. Missförstå mig rätt – jag tycker absolut att renoberingen på Birka var både nödvändig och blev snygg – förvandlingen har verklige gjort lokalen till Klubb med stort K. Men jag har svårt att se Ove och Kristina från Knäckebrödhult trivas här med Östen-Jörgens, Baren lockar med div. spännande drinkar, men när standard drycken är En stor stark och ett glas skeppets vin – möjligen lite vatten mellan danserna ( som nu måste köpas på flaska ), är det rätt lokal för rätt Publik? Birka har utan tvekan tillsammans med Terassen ( och nu även Nattklubbe ) försökt att ävnda sig mot storstadspubliken, som är en kundgrupp som i princip är borta. Men jag tror inte man kommer vinna tillbaka dom bara genom att ändra inredningen i trendig design. Det handlar mer om konceptet. Det är helt fel för City bor. Hålla handen kryssningar är ingenting för City människor som alltid vil lha maximalt val, inget förbokat, och alltid möjligheten att välja om. Allting Birka står för, är precis tvärtom. Har man inte förbokat allt ned i minsta detalj, går det knappt att få äta. Allt är besvärligt, jobbigt, och till sist, KANSKE man kan få bordet i det där hörnet som ingen vill ha… Man vinner inte kunder på det. Hursom, hoppas jag att investeringen kommer visa sig lyckad, och att Birka lyckas hitta den kundkategori som man så gärna ville få med inredningen. Men jag har svårt att se att det är just den man kommer få.

  1. Hej Jesper,

   Tack för din kommentar, som jag tycker är mycket intressant och träffande som analys.
   Nu har jag inte sett renoveringarna så jag vill inte förhasta mig med slutsatser än, men även jag tänkte faktiskt direkt på stilen i Viking Lines nattklubb Etage när jag såg den där trekantsmönstrade svartgrå mattan (även om Cinderella kanske inte har exakt samma…) och stolarna.

   När jag nästa vecka fått prata med Birka-folket ska jag fråga just detta; om det är ett försök att locka en ny publik, för jag tror som du att Ove och Kristina inte hör till dem som kommer jubla eller bli mest imponerade över stilvalet. Och som du så pricksäkert påpekar; dem de eventuellt vänder sig mot med denna nya stil kommer nog inte börja kryssa bara på grund av att inredningen bytts ut.
   Nog inte heller Ove och Kristina från Knäckbrödhult (underbart! ;-)) som kommer stå på kommande after skin under deras SkiCruise… 🙂

   Men, det återstår att se!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier