Första kvällen; middag och show

msc-armonia-marcopolo

Vi kom ombord rätt sent på fartyget MSC Armonia och hade därför bara en knapp timme innan middagen. Kvällens klädkod hade vitt som tema, tyvärr har jag inga vita kläder med mig. Fartygets avslappnade stämning gjorde också att det kändes tillåtet att strunta helt i att byta om första kvällen så vi tog oss istället direkt till restaurangen precis som vi var.

Hungern var på topp så vi valde det mesta som fanns på menyn! Mitt betyg; runt 3/5. Helt okej alltså med en service som var likaså; korrekt och vänlig men inte så närvarande när man hade frågor och med något knackig engelska.

msc-armonia-show

Jag började med en seafood-sallad där de hade glömt såsen på just min portion vilket var synd, fortsatte med en god tomatsoppa samt pasta med gorgonzolasås och valnötter, innan jag valde fisk till huvudrätt. Fisken var ingen höjdare, mitt sällskaps kalvkött var desto bättre. Avslutningen var däremot toppen; en smarrig äppelpaj med vaniljglass!

Nu fick vi också ett första intryck av den nyinsatta fartygsdelen. MSC Armonia har ju nyligen förlängts vilket bland annat innebär en hel ny extra del i á la carte restaurangen Marco Polo. Jag tycker det är imponerande vad som går att göra; kapa ett helt fartyg och tillfoga en 24-meter lång ny del mitt i och lappa ihop allt igen!

Efteråt såg vi showen; en variéte av sång-, dans och trollerinummer. Här beror det nog helt på var och ens referensramar vad man tycker. Artisterna var duktiga men det går inte att jämföra med de stora påkostade broadwayshowerna hos Norwegian Cruise Line och Royal Caribbean International. De italienska rederiernas shower har också en något annan stil; flickorna får gärna vara unga och röra sig sensuellt…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier