Från flytande designhotell till barnvänligt jättefartyg

Låt inte skenet bedra. Jag är proffs på att se avslappnad ut på beställning. 10 sekunder senare var jag uppe och ”on the go” igen. 🙂 Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Livet sker inte alltid i den takt man själv önskar. Just nu är det lite uppspeedat skulle jag vilja påstå. Knappt har jag smält intrycken från Celebrity Edge innan jag var tvungen att packa om väskorna för MSC Seaview. Lyxproblem, visst, men jag hade ändå önskat ett par dagar emellan för att hinna berätta om allt jag såg och gjorde på Edge först.

Från Edge till…

Sedan har varje kryssning sin charm! Celebrity Edge var en visningresa, fartyget har Europapremiär och gjorde en kort tur ut i Engelska kanalen från Southampton. Under 1,5 dag skulle ALLT upptäckas testas och dokumenteras. Det går förstås inte, man får vara glad för det man hinner med! Vilket ändå blev en hel del. 🙂

Skönt häng i Rooftop Garden, uppträdanden i Eden med naturmagisk touch, funkiga musikuppträdanden och härliga spatimmar. På det ett par måltider i olika restauranger (bland annat Le petit chef-middag på Le Grand Bistro) , hyttvisningar (jag satsade på att se sviterna!), ett par pooldopp (man måste ju testa!) och självklart några olika drinkar i dels martinibaren, dels Restaurang Blu…

Foto: Eliane de Thonel d’Orgeix.

Jag får helt enkelt återkomma till allt detta i detalj. Kolla min instagram för fler intryck (@seafun.se men även @spabanken) eller fråga om det är akut! 🙂 Delar ska ut i en artikel också så det finns att göra vill jag lova….!

…till Seaview

Men hur härligt det än är att tänka på alla fina minnen från de senaste dagarna (jag älskar ju dessutom att dela med mig och berätta om mina kryssningsupplevelser) så måste jag nu skifta fokus. I eftermiddag bär det av mot Barcelona där jag imorgon ska checka in på MSC Seaview, ännu ett fartyg jag sett fram emot läääänge att få uppleva.

MSC Seaview, atrium (pressbild).

Detta blir en riktig kryssning, en hel vecka och med många fina stopp i Medelhavet; Ajaccio, Genua, La Spezia, Civitavecchia, Cannes, Palma de Mallorca…med början och avslut i Barcelona. Barnen är med. MSC Cruises är toppen för barn. Fina lekrum och barnklubbar och på de största fartygen även flera häftiga vattenrutschkanor och annat skoj som underhållning för blöta eller torra små vilddjur. 😉

Sedan är det ju något speciellt med den där bakdelen. Ja det är kanske inte fint att prata om en dams bakdel (för fartyg är ju alltid en ”hon” eller hur?) men i det här fallet är den faktiskt så speciell så det kan inte hjälpas.

Hittade bara bra bilder på vad jag menar på systerfartyget MSC Seaside./pressbild MSC Cruises.

Häng med!

Med denna fartygskategori har de utökat utrymmet på däck. Min ganska enkel gissning är att de plockat upp trenden från NCL och deras The Waterfront. Återstår att se om det finns likheter. Coolt ser det i alla fall ut och jag gör tummen upp för hela denna ”ökad havskänsla-tanken” som alla pratar om. Självklart, det är ju (delvis) där för man är ombord, eller hur? För att man gillar havet!

Som vanligt brukar det vara knepigt att hitta tiden att blogga ombord men jag ska försöka så kika gärna in under den kommande veckan. Annars är ett säkert kort att följa mig på instagram som sagt.

Berätta gärna vad ni är mest nyfikna på ombord – är det något särskilt ni vill veta? Shoot! Lämna en kommentar! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier