Från Manhattan till kryssningsfartyget

manhatan

Efter ett par intensiva dagar med sightseeing i New York var det så dags att ge sig av mot hamnen,
Brooklyn Cruise Terminal. Taxichauffören visade sig ha sämre koll på New York än oss, så min man Kristofer fick guida hela vägen fram. Ett tips är därför att ha en bra kart-app i telefonen som hjälp, det går alltså inte att förlita sig på att taxichaufförerna känner till var det ligger.

Från vårt hotell The Roger i Murray Hill (Mid East Side), som vi för övrigt var mycket nöjda med, tog vi FDR Drive och sedan Battery Tunnel för att nå kryssningsterminalen. Väl framme blev vi mottagna av hamnens personal som tog hand om väskorna åt oss. Man behöver alltså inte släpa ombord dessa själv utan de levereras till hytten.

Denna gång gick det väldigt snabbt, ibland kan det ta ett par timmar. Här spekulerade vi i om det faktum att vi dricksade spelade in, men jag tror inte det. I USA ska man ju dricksa hela tiden men i hamnen står det ”tipping optional” – alltså att det är frivilligt.

Att vi inte hade skrivit ut bagagetaggar i förväg löste sig smidigt på plats; vi fick nya som vi fyllde i med namn, telefon och hyttnummer (ha därför detta till hands, det står på biljetten). När väskorna var ivägskickade insåg jag min dundertabbe av äkta nybörjarkaraktär; passen låg i resväskan! Dessa behövde vi ju för att komma ombord så det var bara att rusa iväg för att försöka få tag i väskorna igen. Som tur var hade de inte hunnit ombord så med hamnpersonalens hjälp fick vi tag i dem rätt fort. Sen var det bara att checka in.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier