Från megafartyg till små lyxkryssningar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Andreas Söderqvist, Business Development Manager Sweden & Finland, Karina Lombardo, Coordinator Marketing & PR, Nick Wilkinson, Director of Business Development UK, Ireland & Scandinavia, Tom-Andre Baraas, Business Development Specialist Norway, Denmark & Iceland.

Igår hade jag en riktig mötesdag på stan som gick i kryssningarnas tecken!

Först träffade jag två representanter från Norwegian Cruise Line; Nick Wilkinson, Director Business Development för UK, Irland och Skandinavien (näst längst till höger i bild ovan) i sällskap av hans svenska motsvarighet Andreas Söderqvist (längst till vänster i bild ovan).

Vi diskuterade allt från mina senaste två NCL-kryssningar i vintras (Norwegian Getaway och Norwegian Epic) till vad som händer i sommar i Medelhavet och nyheterna ombord på nya fartyget Norwegian Escape som kommer i oktober.

Escape_Aerial1_hi
Norwegian Escape.

Norwegian Cruise Lines flotta består av hela 14 fartyg (15 från och med oktober 2015) men inget är äldre än 16 år (det äldsta är Norwegian Sky, byggt 1999).

Nyast är Norwegian Getaway som ingår i Breakaway-klassen med en kapacitet på 3963 passagerare. Escape blir något större och är det första fartyget i den nya Breakaway Plus-klassen som fortsätter att växa under 2017, 2018 och 2019.

Nick Wilkinson poängterade att NCL varit först med flera koncept i branschen som andra senare hängt på och anammat; privat ö, chocoholic nights och sist men inte minst freestyle cruising – det som idag är mest utmärkande för rederiet Norwegian Cruise Line.

Freestyle cruising innebär att gästen har total flexibilitet och valfrihet; man har vare sig fasta middagssittningar eller fast bord utan man kan välja själv när man vill äta, vid vilket bord/med vilka man vill sitta och man behöver inte heller följa en viss klädkod.

Nästa punkt på agendan var ett event om lyxkryssningar hos resebyrån Globetrotter som är specialiserade på kryssningar. Seafun var ensam från media att bevaka eventet denna eftermiddag! Eftersom temat var lyx bjöds det förstås både på bubbel och en läcker afternoon tea-buffé.

afternoontea

Globetrotter hade dessutom arrangerat dels en minimässa med de utställande rederierna, dels en mycket effektiv och väl genomförd serie minipresentationer där en representant från varje rederi kort berättade om vad de stod för och kunde erbjuda.

IMG_20150317_163307

Rederierna som fanns på plats var Azamara Club Cruises, Cunard, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, SeaCloud Cruises, Seabourn, Silversea och SeaDream. Även om alla erbjuder lyxiga upplevelser så skiljer de sig lite åt.

Det kan vara värt att klicka in på Globetrotters hemsida då och då, de har alltid fina erbjudanden med de rederier de representerar som kan innebära allt från rabatter till uppgraderingar av hyttkategori, pengar att spendera ombord, dryckespaket som ingår på köpet med mera.

Slutligen tackade tidigare VD Anders Svensson alla närvarande för deras förtroende genom åren; efter 24 imponerande år som VD för Globetrotter lämnar han nu över rodret till Jan Josefsson. Men även om Anders berättade att han ser fram emot att ha mer tid över för hus och trädgård så lär han knappast släppa kryssningsvärlden helt!

image
Anders Svensson, erfaren och hängiven kryssare samt tidigare VD för Globetrotter, tog tillfället i akt att tacka för sig.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier