IMG_1784_1

Queen Elizabeths spa går under namnet Royal Spa, förstås, eftersom allt annat ombord så gärna associeras med det kungliga! Spaavdelningen ligger i fören på däck 9 så varje gång vi tog hissen från hytten till pooldäck, hamnade vi utanför spats entré.

Jag slängde lystna blickar mot entrén men samtidigt kastade jag mig inte in för att boka en behandling. Det blir ibland så, det heligaste heliga för mig kräver tid att närma sig… Dessutom vet jag ju att de bästa behandlingspriserna på en kryssning kommer först efter ett par dagar! Mycket riktigt, så när ”Top to Toe”-behandlingen erbjöds för 129 USD istället för 224 USD vilket motsvarade en rabatt på nästan 400 kronor, då slog jag till :-).

Top to Toe är en 75 minuters lång njutning som inkluderar som namnet också avslöjar – full behandling från huvud till fot: helkroppsmassage, fot och ankelmassage, skalpmassage, kortare ansiktsbehandling samt kollagenbehandling för ögonområdet.

Efter anmälan i spareceptionen fick jag slå mig ner i det fina relaxområdet i sköna fåtöljer med tillgång till te och nötter. Först fyllde jag i ett hälsoformulär som ger terapeuten en fingervisning om min hälsostatus och vad jag kände mig i störst behov av. Dessutom skriver man i princip under på att man själv tar ansvar för eventuella biverkningar…(vilket aldrig hänt mig att jag fått, men ändå, konstiga stämningar av alla de slag är ju vanliga utomlands).

Det första jag sa till terapeuten var att jag precis hade tvättat håret för kvällen och därför bad henne att skippa skalpmassagen då jag inte ville få det fett av olja eller krämer igen. Jag fick en pappersmössa som jag inte kände mig särskilt snygg i men ändå var tacksam för då det skyddade håret under behandlingen. En annan anledning, som jag dock inte gick in på eftersom hon ju inte skulle massera huvudet, är min dåliga hårkvalitet alltsedan den där miserabla Keune-behandlingen följt av den hemska avfärgningen med väteperoxid. Allt går av eller rasar bara man tittar på det :-(.

IMG_1796_1

Hur som helst, det som imponerade med behandlingen var terapeutens teknik. Hon hade uppenbart bra grepp och lång erfarenhet. Dock blev jag inte så avslappnad men det blir jag sällan med Steiners folk (Steiner är ett utomstående företag som driver nästan alla kryssningsspan) – tempot, pratet, effektiviteten, säljandet…allt går stick i stäv med spaidén om avslappning tycker jag. Dessutom gjorde terapeuten ett par rejäla tabbar som fick mig mer stel än mjuk…när hon till exempel började massera mina skinkor bad jag henne låta bli. Jag drog till och med själv upp trosorna för att markera var gränsen gick. Vad gjorde hon då? Stack händerna under trosorna och fortsatte massera rumpan! Jag fick därmed säga till en gång till; jag förklarade att jag inte var bekväm med massage av det området och visade med handen var jag ville att hon skulle stanna. Det gick väl sådär men blev i alla fall bättre.

När helkroppsmassagen var klar drog hon helt sonika av min pappersmössa, förklarade att hennes händer inte var oljiga och började massera huvudet ändå, fast jag hade bett henne att låta bli! Så, även om hon var duktig på vad hon gjorde måste jag ge henne minus för bristen på flexibilitet och lyhördhet av kundens önskemål.

Sista steget med ansiktsbehandlingen var jag också lite tveksam till; hon var enormt frikostig med att använda många olika produkter (lyxiga och sköna från Elemis samt Bliss) som hon heller inte snålade med, men avtvättsmomentet var det si sådär med. Den varma, fuktiga handduken hon lätt drog över ansiktet med gjorde bara halva jobbet. Jag gillade inte tanken på att lager på lager av olika produkter (med allt vad de innehåller) låg kvar på huden och kunde därför inte heller nu riktigt slappna av.

IMG_0944_1

Med service charge blev slutpriset cirka 920 kronor. Behandlingen var 75 minuter så även om det inte var billigt var det inte dyrare än det brukar vara iland. Kanske en annan terapeut eller behandling hade funkat bättre, eller med en gäst som är mindre petig än mig, för egentligen vill jag ju tänka att om man inte ska unna sig en njutningsfull spabehandling när man är på en drömresa till havs, när ska man då göra det?

I anslutning till spat ligger ett välutrustat gym samt bad- och bastuavdelningen Royal Bath House dit endast de som köpt särskilt entrékort har tillträde (tillgången är begränsad för varje kryssning vilket styrs av priset; på denna 12-dagars kryssning kostade daglig access cirka 1580 kronor vill jag minnas).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier