allure-shrek

Igår morse hade vi riktigt fint frukostsällskap; Allure of the Seas gudmor kom fram till vårt bord och ville ta en ”groupie” som det numera så populärt heter (alltså ett gruppfoto 🙂 ). För dig som inte vet vem som är gudmor till världens största kryssningsfartyg Allure of the Seas så är det ingen mindre än Prinsessan Fiona, träsktrollet Shreks fru!

allure-pussinboots

Royal Caribbean International har sedan flera år ett lyckosamt samarbete med filmstudion Dreamworks, de som har gjort filmer som Shrek, Madagaskar, How To Train a Dragon och Kung Fu Panda. Som jag berättade om i inlägget om paraden ombord då figurerna från alla dessa filmer och fler är med och paraderar, kan man också boka in sig på en så kallad Character breakfast när man gästas av figurerna runt borden och kan fota dem (och sig själv med dem) om man vill.

För några år sedan gjorde jag en jämförande artikel mellan fartygen Norwegian Epic och Oasis of the Seas (Allures systerfartyg). Anledningarna till att Oasis vann då var flera, men bland annat så kostade inte Oasis och Allures DreamWorks-frukost något extra då. Men Norwegian Cruise Lines motsvarighet, där olika Nickelodeon-figurer dök upp, kostade en bra slant (vill minnas att det till och med var hutlösa 20 USD per person).

Numera kostar den här ”figurfrukosten” även hos Royal Caribbean (10 USD för vuxna och barn över 6 år) och de har tyvärr också bantat ner upplevelsen något, eller om det skiljer sig åt mellan Allure of the Seas och Oasis of the Seas. När vi testade den senast på Oasis så dök nämligen både Shrek, Fiona, Mästerkatten i stövlar, lejonet Alex från Madagaskar-filmen liksom Gloria upp (kanske var det ännu fler men dessa minns jag bestämt) medan det här på Allure ”bara” var Shrek, Fiona och Mästerkatten som var med.

Det är synd att de har börjat ta betalt, sonen fick vänta i evigheter på sin mat (vår kom först…) och de spex de framförde (bland annat en dans med Shrek) skedde bakom en stor vägg som döljer disk och kassaapparater, vi var många bord som inte såg något. De borde valt en annan placering av dansen eller placerat ut gästerna på ett bättre sätt. Och detta var precis likadant förra gången vi testade, då såg vi inte heller något om vi inte lämnade bordet.

Med det sagt är det inte alls dåligt, vi var ändå nöjda, framförallt sonen vilket var det viktigaste! Menyn är rolig, barnen älskar det och det blir ett kul inslag i familjekryssningen som ger fina minnen till semesteralbumet. En ny grej var att barnen fick klistermärken med figurerna på och dessa var vår son Isac väldigt stolt och glad över efteråt 🙂 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier