För den aktiva barnfamiljen kan det vara bra att känna till att MSC Cruises har – i alla fall på MSC Seaview där vi är nu – ett rabattsystem för aktiviteter som kallas Fun pass.

Systemet, eller kortet, fungerar såhär: ju mer du köper/använder de olika familjevänliga aktiviteterna, desto mer får du att spendera. Du köper för en viss summa och får extra pengar av rederiet att ha kul för!

Detta gäller Fun pass för

Fun pass gäller för följande aktiviteter:

*Alla attraktioner i Virtual world vilka är F1-simulator (racing), XD Cinema och bowling.

*Zipline.

*Video arcade games.

Valörer du kan köpa kortet för (och hur mycket extra du får att spendera):

köp för 25 euro, få 5 euro i fria krediter
köp för 50 euro, få 15 euro i fria krediter
köp för 70 euro, få 30 euro i fria krediter
köp 100 euro, få 60 euro i fria krediter.

Vi har testat bion, bowling och zipline (racing simulatorn har vi provat på andra fartyg).

4D-bion har tre filmer som de varierade mellan. Alla är cirka 5 min långa. Vi såg alla! I en ska man skjuta på robotar, en annan har zombies och en tredje har pirater samtidigt som stolen rör på sig och det blåser! Kul och riktigt bra!
Pris per gång: 7 euro för barn, 9 euro för vuxna.

Bowlingen har två banor där man kan tävla som lag. Kloten finns i många olika storlekar/vikter. Digital skärm som räknar poängen och där alla spelare registrerar sig.

En omgång kostar 25 euro för 30 minuter (45 euro för en timme) och max sex spelare.

Zipline sker på däck över poolområdet. Kul men kort. Ett åk kostar 10 euro.

F1-simulatorn är inte för barn och kostar 10 euro.

Värt eller inte?

För familjer med aktivitetstörstande barn och kanske framförallt ungdomar som klarar sig själva, är det värt att satsa på ett Fun pass. Och som synes, ju mer du köper för desto mer får du att spendera!

Jag har även fått reda på att om man köper ett fullt Fun pass online i förväg (dvs för 100 euro) för man hela 80 euro extra att spendera – så det är alltså värt att tänka på och veta om för den som vet att deras barn annars tjatar ihjäl sig på att få köra en gång till och en gång till och en gång till! 😉

Informationen i detta inlägg gäller nya fartyg. Ombord på Magnifica och Fantasia-klassen kan man köpa Fun pass som gäller för obegränsat antal gånger för hela kryssningen (dessa fartyg har dock inte zipline)! priserna varierar beroende på fartyg och kryssningen längd men ett prisexempel för en veckokryssning med Magnifica är 45 euro för ett Fun pass vid förköp online.

2 kommentarer på “Fun pass på MSC Seaview

  1. Arrrh thank you so much for finding this information out for me. Here in the UK we can pre book this before you go and get some extra to play with so sounds like a good plan when I’m taking my 3 children.
    When you are back I’d like to hear how easy it to do your own Excursions, looked like you had a fab time on Le Spezia !

    Have fun guys x

    1. Hi Sam!
      Yes, it’s easy to do your own excursions – when you know what to do that is. I will keep this in mind when writing my blog posts that you would like some suggestions on the topic. Do you have the same itinerary as us? Where are you from (the states)? And when are you going? Take care! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier