20150330_220517

Den första formella kvällen ombord kallas normalt galakväll i kryssningsvärlden. Så även här ombord på MSC Armonia. Denna kväll inträffade ikväll, vår tredje dag och vår enda dag till havs på denna veckolånga kanariekryssning (med en katt bland hermelinerna; Madeira som vi ska besöka imorgon).

Min man hade smoking, jag hade min rosa, draperade cocktailklänning som är en favorit med svart aftonväska och svarta satinskor – båda med strass. Tyvärr missade vi att hälsa på och bli fotade med kaptenen, men man kan inte hinna allt. I loungerna och barerna bjöds det på prosecco.

Middagen åt vi på den nya restaurangen ombord, La Pergola. Egentligen är den bara för svitgäster men eftersom vi är ombord för att upptäcka fartyget efter dess renovering och förlängning samt testa denna kanariekryss, har vi fått specialtillstånd att äta där trots att vi inte bor i en svit (vi har en oceanview).

När vi anlände doftade hela restaurangen av tryffel vilket bådade gott tyckte jag! Jag älskar tryffel! Folk var finklädda och stämningen var god, vi var inte så hungriga men när vi såg menyn ångrade vi oss snabbt och valde ut 4 av 5 möjliga rätter från menyn; hummersoppa, stora hemgjorda pastakuddar fyllda med sparris och mascarpone samt med tryffelsås, tournedos med tryffelsås och potati samt crèpe suzette med glass till efterrätt. Innan fick vi dessutom en liten amuse-bouche med parmaskinka samt mellan rätterna kom en citronsorbet in för att rensa paletten.

Jag har ju tidigare skrivit att jag inte varit så imponerad över maten hos MSC Cruises men ikväll var jag riktigt nöjd måste jag medge! Bäst var den fantastiskt goda pastarätten och köttbiten som det låg äkta, skivad tryffel ovanpå!

Jag var förbi den vanliga à la carte-restaurangen också för att titta på deras meny och den var ganska så lik. Där gick det dock inte att välja det fina köttet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier