Grand Travel Awards: här är bästa rederierna 2018

Nils Norberg, VD Travel News & Res samt huvudansvarig för GTA, och Viggo Cavling, ny chefredaktör för Travel News på scen igår på Hotel At Six.

Igår gick Grand Travel Awards av stapeln på Hotel At Six i Stockholm. Det var den 26:e upplagan av eventet som arrangeras av resebranschtidningen Travel News (som undertecknad då och då skriver för, bland annat om kryssningstrender).

Stämningen var förväntansfull och festlig, ”alla” i resebranschens grädda och elit var på plats och det bjöds på vin, mat, praliner och champagne! När man gick hem fick man till och med de underbara Ultima Thule-glasen från Iittala i gåva (jag som älskar Iittala blev så glad att jag hoppade jämfota! :-D) som flygbolaget Finnair använder i business class på sina flygningar.

Under kvällen bjöd Finnair på champagne ur de fina Ultma Thule-glasen från Iittala.

Bästa Rederi 2018

Självklart fanns Seafun på plats för att bevaka vilka rederier som skulle vinna och senare också prata med representanter från vinnarrederierna. Ett tidigare år var jag faktiskt med på scen och delade ut priserna till de vinnande rederierna, dock inte i år. 🙂

Totalt utsågs inte mindre än 17 vinnare i olika kategorier, från Årets resesäljare och resmål till Bästa flygbolag och researrangör, men förstås även Bästa rederi och Bästa kryssningsrederi internationellt.

En jury väljer ut de nominerade i varje kategori, dessa bedöms sedan i olika kategorier av utvalda resesäljare i landet. Betygen slås samman och vinnarna utses.

Priset för Bästa rederi gick i år till Birka Cruises som därmed tog tillbaka priset från Tallink Silja som vann 2017. Birka Cruises har de senaste åren satsat stenhårt på sina långkryssningar men också på sina menyer och minskat matsvinn ombord.

Marknadschef Marcus Hammarström berättade på scen bland annat om deras populära kryssningar till Höga Kusten och nya kryssningen till Tomten i Rovaniemi. En strålande glad Satu Andersson, VD Birka Cruises, antydde att nya spännande saker är på gång, men avslöjade inte vad… Efteråt berättade hon för mig att hon varit riktigt nervös innan vinnaren skulle utses och inte alls varit säker på att de skulle ta hem det!

Birka Cruises marknadschef Marcus Hammarström och VD Satu Andersson visade stolt upp sin pristavla.

Bästa kryssningsrederi internationellt 2018

Priset för Bästa kryssningsrederi internationellt gick till Royal Caribbean – igen. Applåderna var många och Johan Rudolf, Country Sales Manager i Sverige för Royal Caribbean International, tog emot priset.

– Fartygen blir större och större men vi kommer också med ett nytt lite mindre, berättade Johan Rudolf som menade att det finns olika fördelar och typer av kryssningar; på de större fartygen har man mer fokus just på fartyget medan man med mindre fartyg har mer fokus på destinationerna – och vi har både och sammanfattade han.

Royal Caribbean gänget var glada! Från vänster: Johan Rudolf, Hanna Wramdemark, Rosita Lincoln och Niklas Lennartsson.

Senare ”avslöjade” Johan också sin lättnad för mig med att de vann i år igen:
– Man vill inte gärna ringa huvudkontoret efter att ha vunnit 23 år i rad och berätta att priset gick till någon annan. Nu slipper jag det, sa Johan som lyste av glädje.

Vi på Seafun gratulerar än en gång vinnarna och önskar övriga lycka till nästa år! Tack också till Travel News för ett fantastiskt lyckat arrangemang. När vi lämnade efterfesten höll en DJ från Tallink Siljas kommande event Summerburst igång gästerna på dansgolvet och Finnair hällde fortfarande flitigt upp champagne i sin fria bar…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier